Κρήτη

Ηράκλειο

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τις "μονάδες της γειτονιάς"

γιατρός

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για τις «μονάδες της γειτονιάς» σε Ηράκλειο και Γάζι

«Ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι από το Ηράκλειο και το Γάζι θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2017 η πιλοτική λειτουργία των “μονάδων της γειτονιάς” και των οικογενειακών γιατρών, ενώ όλος ο σχεδιασμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Κρήτη.
Μάλιστα, τόνισε ότι “με τις μονάδες γειτονιάς και τις ομάδες των γιατρών που θα τις στελεχώνουν, στόχος είναι να έχει ο πολίτης εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Οι γιατροί που θα εξετάζουν τον ασθενή θα κρίνουν εάν χρειάζεται ή όχι η παραπομπή του στο νοσοκομείο”.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να αναφερθεί στα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας, αντ’ αυτού αναφέρθηκε σε γιατρούς που θα προσληφθούν. Στο άγνωστο μέλλον!
Όταν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία ψυχορραγούν από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε ιατρικό υλικό.

Όταν, ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, για το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, 1 νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς.

Όταν η ελλιπή συντήρηση μηχανημάτων και υποδομών που το τελευταίο διάστημα παραμένουν σε λειτουργία χάρη στις χορηγίες και πρόσφορες ιδιωτών.

Όταν τα υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού που εργάζεται εκεί.

Αν λειτουργούσαν αποτελεσματικά τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία θα υπήρχε εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίας υγείας και αξιολόγηση της ανάγκης ή μη παραπομπής σε νοσοκομείο.

Προεκλογικά, υπόσχονταν 7.000 προσλήψεις, αύξηση χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ορθολογικοποίηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ενάμιση χρόνο μετά το μόνο που κατάφεραν είναι η συνεχής υποβάθμιση σε όλους τους τομείς της υγείας.

Ο λαϊκισμός, όμως, πληρώνεται! Οι πολίτες του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης δεν αντέχουν άλλη υποκρισία και άλλο ψέμα! Ο λαός θα δώσει την απάντησή του! Είναι ώρα να φύγετε!».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Πολιτική Προστασία

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή (23/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ζήτησε να ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο καθορίζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα.

Το Σχέδιο - μεταξύ άλλων - προβλέπει ελέγχους στατικότητας στα κτίρια της ευρύτερης περιοχής από κλιμάκια μηχανικών και ειδικών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους καταφυγής και συγκεντρώσεως. Επίσης, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας) θα πρέπει να έχουν σε άμεση διαθεσιμότητα τα μηχανήματα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr, υπάρχουν συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Κρήτης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλεπει το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»:

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου