Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Έρευνα για την Ισότητα και τo Φεμινισμό από την Περιφέρεια Κρήτης

φεμινισμός

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που υπενθυμίζει τους αγώνες των γυναικών για Ισότητα και Δικαιοσύνη και ημέρα αφετηρίας για νέες προκλήσεις και διεκδικήσεις.
 
Το αίτημα των γυναικών για ίσα δικαιώματα σε κάθε τομέα της ιδιωτικής, επαγγελματικής και δημόσιας ζωής, παραμένει επίκαιρο και απαιτεί συντονισμένες ενέργειες για ένταξη της αρχής της ισότητας σε όλες τις πολιτικές και δράσεις.
 
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθεια για κατάκτηση της ουσιαστικής Ισότητας, στην πράξη.
 
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών διεξάγει έρευνα με αντικείμενο τη στάση των γυναικών και των ανδρών για την Ισότητα και τo Φεμινισμό.  Διερευνά επίσης τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και τις ανάγκες που εκφράζουν οι γυναίκες για καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας και βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.
 
Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι αναρτημένο στον ιστοσελίδα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας   Κρήτης
http://www.crete.gov.gr/index.phpoption=com_content&view=article&id=1755... .

Επίσης μπορεί να αποσταλεί με e-mail από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης pepiskritis@crete.gov.gr .
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν τους τοπικούς φορείς που χαράζουν πολιτικές για την Ισότητα, να θέσουν προτεραιότητες και να διαμορφώσουν το πρόγραμμα για την Ισότητα, με βάση τις ανάγκες που εκφράζουν οι ίδιες οι γυναίκες.
 
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης, θα λειτουργήσει μεταξύ 10:00 -13:00, Περίπτερο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ισότητα των Φύλων, στην Πλατεία Ελευθερίας.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Επεκτείνεται το τμήμα οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής

ΔΥΠΕ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο για την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρόκειται για την επέκταση του Τμήματος Οξέων Περιστατικών της κλινικής. 

Η πρόταση και η αρχική προμελέτη του έργου «Επέκταση του Τμήματος οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής» υποβλήθηκε προ δεκαετίας από την Τεχνική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ ,ωστόσο το έργο παρέμεινε στα «χαρτιά». Με συντονισμένες ενέργειες και την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης της 7ηΥΠΕ, του ΠΑΓΝΗ, του Συλλόγου «Υδρία» και της εταιρίας «Πλαστικά Κρήτης» η μελέτη του έργου χρηματοδοτήθηκε από την εταιρία «Πλαστικά Κρήτης», ενώ η υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. 

Η επέκταση του Τμήματος Οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ»  είναι το 1ο μεγάλο έργο για την Υγεία στην Κρήτη το οποίο χρηματοδοτείται  από πόρους της 7ης ΥΠΕ. 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, προβλέπεται η επέκταση του υφιστάμενου Τμήματος Οξέων σε διώροφο κτίσμα συνολικού εμβαδού 400τ.μ. Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου, εμβαδού 240τ.μ θα κατασκευαστούν μεταξύ των άλλων δύο (2) θάλαμοι νοσηλείας, ενιαίος  χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού, αίθουσα ιατρών, νοσηλευτικός σταθμός και υποστηρικτικοί χώροι, ενώ στο πρώτο όροφο, εμβαδού 162 τ.μ, προβλέπονται αίθουσα σεμιναρίων και γραφεία. 

Για την εξέλιξη αναφορικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του αυτού έργου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ενημέρωσε τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, τον αν. Διοικητή Στέλιο Κτενιαδάκη, την αν. καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μαρία Μπάστα, τον Δ/ντη και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «Υδρία», Γιώργο Ψιστάκη. 

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ σε δηλώσεις της ανέφερε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία. Ως 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Υγείας αρχές του 2020 και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εξασφαλίσαμε το 1ο μεγάλο έργο που χρηματοδοτείται στην Υγεία από πόρους της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης από ιδρύσεως της. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα την εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της υγείας και είναι δίπλα μας από την ανάληψη των καθηκόντων μας».

 

Διαβάστες επίσης:

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι 25 δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 53χρονη