Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή διαμαρτυρίας Φραγκάκη προς τον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

μανώλης φραγκάκης

Επιστολή προς τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Ν. Ηρακλείου απέστειλε ο Δήμαρχος  Μανώλης Φραγκάκης με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που πραγματοποιούνται στα όρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπως επίσης και για τις συχνές αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με πρόσφατο συμβάν αυτό της απροειδοποίητης διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου το μεσημέρι-απόγευμα της Τετάρτης 18/12/2019.

Όπως σημειώνει ο κ. Φραγκάκης «το επαναλαμβανόμενο αυτό γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη ομαλή λειτουργία των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των νοικοκυριών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την ίδια στιγμή όπου – λόγω των συχνών και απροειδοποίητων διακοπών ρεύματος – προκαλούνται σοβαρές ζημιές σε οικοσυσκευές και ηλεκτρικές συσκευές ελεύθερων επαγγελμάτων και επιχειρήσεων (ψυγεία, Η/Υ, εκτυπωτές, κ.α.)» προσθέτοντας πως «το φαινόμενο αυτό εκφεύγει πλέον των ορίων - κατά την ταπεινή άποψη μας – σύνηθων ενδεχομένως βλαβών».

«Ως εκ τούτου, με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τη συσσωρευμένη πλέον αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου μας και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για το ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες του προβλήματος των απότομων μεταβολών του φορτίου και των συχνότατων διακοπών της ηλεκτροδότησης στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για την οριστική αποκατάσταση των βλαβών αυτών» καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας