Κρήτη

Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: "Πράσινο φως" για εργασίες αποκατάστασης

Ενετικά Τείχη - Ρωγμή

Συζητήθηκε στο  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο- ΚΑΣ στην Αθήνα το αίτημα του δήμου Ηρακλείου για την εκτέλεση έργου αναστήλωσης σε τμήμα του παραλιακού μετώπου με την "έκβαση να είναι θετική", σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Υπενθυμίζετai ότι πρόκειται για τμήμα του παραλιακού ενετικού Τείχους από το ύψος του Λιμενικού Περιπτέρου έως και την είσοδο του Κούλε, η στατική κατάσταση του οποίου κρίνεται “οριακή” με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης.

Το εν λόγω τμήμα, λόγω παλαιότητας και ανεπαρκούς συντήρησης, παρουσιάζει πολλαπλές βλάβες και υποσκαφές από τα θαλάσσια κύματα.

Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε πριν έναν μήνα-, με τη δαπάνη του έργου να έχει εξασφαλισθεί από το ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό 1.495.000 πλέον ΦΠΑ. 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο αίτημα για παρέμβαση στη στατική επάρκεια του Ενετικού Τείχους στο επίφοβο προς κατάρρευση τμήμα είχε καταθέσει πριν από ένα χρόνο και ο ΟΛΗ, ωστόσο το Υπουργείο Πολιτισμού είχε αρνηθεί να του παραχωρήσει τη δικαιοδοσία παρέμβασης, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι το ίδιο το Υπουργείο θα επιληφθεί του θέματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - Κορωνοϊός: Αμετακίνητες... οι τιμές των ακινήτων

Ηράκλειο: Ο άγνωστος άνδρας και το τηλεφώνημα για 20.000 ευρώ

Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

 

Κρήτη

Κρήτη- κορωνοϊός: 66 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Συνολικά 66 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 16/05, σε συνολικά 1.262 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 38 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό