Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κρίσιμες αποφάσεις για τα Ενετικά Τείχη πριν ... πέσουν

Ενετικα Τειχη

Συζητείται σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο- ΚΑΣ στην Αθήνα το αίτημα του δήμου Ηρακλείου για την εκτέλεση έργου αναστήλωσης σε τμήμα του παραλιακού μετώπου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τμήμα του παραλιακού ενετικού Τείχους από το ύψος του Λιμενικού Περιπτέρου έως και την είσοδο του Κούλε, η στατική κατάσταση του οποίου κρίνεται “οριακή” με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης.

Το εν λόγω τμήμα, λόγω παλαιότητας και ανεπαρκούς συντήρησης, παρουσιάζει πολλαπλές βλάβες και υποσκαφές από τα θαλάσσια κύματα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, μιλώντας στο ekriti.gr , εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το ΚΑΣ θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου - το οποίο κατατέθηκε πριν έναν μήνα-, με τη δαπάνη του έργου να έχει εξασφαλισθεί από το ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό 1.495.000 πλέον ΦΠΑ. 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο αίτημα για παρέμβαση στη στατική επάρκεια του Ενετικού Τείχους στο επίφοβο προς κατάρρευση τμήμα είχε καταθέσει πριν από ένα χρόνο και ο ΟΛΗ, ωστόσο το Υπουργείο Πολιτισμού είχε αρνηθεί να του παραχωρήσει τη δικαιοδοσία παρέμβασης, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι το ίδιο το Υπουργείο θα επιληφθεί του θέματος.

φωτογραφία αρχείου

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο: Ισόβια στον 56χρονο για τη δολοφονία της γυναίκας του

Νέα μέτρα στο Βενιζέλειο: Αλλάζουν όλα για ασθενείς και συνοδούς

e-ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαρτίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)