Κρήτη

Ηράκλειο

ΕΚΗ: Παραμένουν στις θέσεις τους οι 12 συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Κρήτης

εργατικό κέντρο ηρακλείου

«Ανάσα» για 12 συμβασιούχους στη φύλαξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις της Κνωσού και στις Βούτες Ηρακλείου αντίστοιχα, έδωσε η απόφαση προσωρινής διαταγής που εξέδωσε υπέρ τους, ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ενώπιον του οποίου προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα δια τον δικηγόρου τους κ. Πετράκη Ρίγα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου: 

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου , από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί πλάι, στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, στηρίζοντας τους τόσο στις δικαστικές διεκδικήσεις τους, όσο και με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Με βάση την προσωρινή διαταγή και οι 12 θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και τις 9 Απριλίου 2021 οπότε και θα συζητηθεί η υπόθεση τους.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική καθώς η σύμβαση τους λήγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι με την απομάκρυνση τους θα υπήρχαν σοβαρά κενά στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου αφού, όπως υποστηρίζεται, δεν υπήρχε πρόβλεψη αντικατάστασης τους. Με όλες τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου
Ηρακλείου ήταν «βάλσαμο» για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους και τις οικογένειες τους.

Να σημειωθεί ότι με αυτό τον τρόπο και το Δικαστήριο αναγνωρίζει την προσφορά αυτών των εργαζομένων, που ρίσκαραν ακόμη και την ζωή τους, για να σώσουν φοιτητές σε πρόσφατη πυρκαγιά στην φοιτητική εστία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στην Προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να αναγνωρίσει και να μοριοδοτήσει την προσφορά και την προϋπηρεσία των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη - Click Away: "Παγωμένη" η αγορά λίγο πριν τα Χριστούγεννα

21 Δεκεμβρίου: Χειμερινό ηλιοστάσιο και σπάνιο ουράνιο «πάντρεμα»

Κρήτη - κορωνοϊός: "Φέτος γιορτάζουμε διαφορετικά!", το μήνυμα της Περιφέρειας (βίντεο)
 

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται την Τρίτη τα σεμινάρια από Περιφέρεια και Π.Κ

Τουρισμός - εστίαση

Ξεκινά ο τρίτος και τελευταίος κύκλος σεμιναρίων την Τρίτη 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου για την προφύλαξη που επιβάλλει ο κορωνοϊός στους εργαζομένους της Κρήτης
 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προστασία από τον κορονοϊό
 
 Ξεκινά ο τρίτος και τελευταίος κύκλος σεμιναρίων την Τρίτη 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον τρίτο κύκλο Μέσω των φορέων, των εργατικών κέντρων, των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης και μέσω των επιχειρήσεων τους, ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. 
 
Το πρόγραμμα φέτος επικαιροποιήθηκε με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνθηκε η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος. 
 
Πλατφόρμα και διαδικασία
 
H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης www.crete.gov.gr 
Η εκπαίδευση διαρκεί  14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα τετραήμερο (Τρίτη- Παρασκευή).
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:
 
σε όλους τους τομείς του τουρισμού
σε όλα τα μέσα μεταφοράς
στην εστίαση και το εμπόριο
στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια)
σε χώρους τέχνης και πολιτισμού
τον αθλητισμό
στις κοινωνικές εκδηλώσεις
στην εκπαίδευση
σε φορείς της αυτοδιοίκησης
 
Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού ( Firefox, Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.
 
Συντελεστές 
 
Η Περιφέρεια Κρήτης, το 2020, συνδιοργάνωσε και χρηματοδότησε την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού προγράμματος στην Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19, παράλληλα με μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και συνεργασιών με την Υγειονομική Περιφέρεια και τα νοσοκομεία του νησιού για την γενικότερη ενίσχυση του συστήματος υγείας. 
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης  με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας κα Άννα Ψαρουλάκη.
 
 Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες μπορούν να: 
 
➢ Να λάβουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης/επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση, μετά από εξετάσεις θα δίνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού γιατί απ’ αυτούς απαιτείται από το Νόμο και τις εργασιακές απαιτήσεις Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του προγράμματος (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).
➢ Οι εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
➢ Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικό από την προηγούμενη χρονιά θα λάβουν φέτος Βεβαίωση Παρακολούθησης (με την υποχρέωση συμμετοχής στο 60% του προγράμματος.
 
Ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει  πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά. (Το όνομα κάθε επιτυχόντα θα αναγράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά, όπως ακριβώς έχει εγγραφεί με βάση και τα στοιχεία του διαβατηρίου του).
 
 Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε επιλεγμένες ενότητες επιλεκτικά συγκεκριμένες ενότητες, χωρίς τη λήψη σχετικής βεβαίωσης.
 
Εισηγητές/Εκπαιδευτές: 
-Μέλη ΔΕΠ/επιστημονικοί συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
-Εξειδικευμένοι στο αντικείμενο επιστήμονες και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές.
-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.
-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς του τουρισμού και άλλους επαγγελματικούς χώρους.
 
Όσοι απέκτησαν πέρυσι Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης δεν είναι υποχρεωτικό εκ του Νόμου να δώσουν εξετάσεις και φέτος. 
Όλοι οι εργαζόμενοι  θα πάρουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης εφόσον παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 60% του χρόνου του σεμιναρίου.
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
 
Α. Για εργαζομένους
 
1. Μέσω των φορέων. 
2. Μέσω των εργατικών κέντρων της Κρήτης.
3. Μέσω των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης.
4. Μέσω των επιχειρήσεων τους.
 
B. για Φορείς, εργατικά κέντρα, Δήμους, επιχειρήσεις
 
Β1. Για τους φορείς 
               Ο φορέας αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτά και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
               Ο φορέας εισάγει τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του, για να επιβεβαιωθεί  η Κρήτη ως έδρα του. 
               Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των εργαζομένων των μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής). Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στο μέλος με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.
                                                                          
     
Β2. Για τα εργατικά κέντρα
               Το εργατικό κέντρο αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτούς και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
               Το εργατικό κέντρο εισάγει τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του, για να επιβεβαιωθεί  η Κρήτη ως έδρα του. 
               Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής) . Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στο μέλος με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.
                                                                                
Β3. Για τους Δήμους
 
               Ο Δήμος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους δημότες του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτούς και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες. (Υπάρχει λίστα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης
με τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου σε κάθε Δήμο, που μπορεί να απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος)
               Ο Δήμος εισάγει τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του για να επιβεβαιωθεί  η Κρήτη ως έδρα του. 
              Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των Δημοτών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής) . Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στον δημότη με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.
                                                                                
 
Β4. Για τις επιχειρήσεις 
               
Η επιχείρηση αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους της, να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
               Η επιχείρηση εισάγει τα στοιχεία της συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ για να επιβεβαιωθεί  η Κρήτη ως έδρα της και τον ΚΑΔ της (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας). 
               Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των εργαζομένων - μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής). 
               Ανάλογα με τον ΚΑΔ της επιχείρησης θα δίνεται και η δυνατότητα επιλογής κατηγορίας εργαζομένου προς πιστοποίηση. (δηλαδή συμμετοχή στις εξετάσεις την 4η ημέρα)
               Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει emailστον εργαζόμενο με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.
 
Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης  και όλους τους εμπλεκόμενους φορεία έχει καλύψει  τις ανάγκες εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη.
 
Δείτε όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής και το πρόγραμμα εδώ:https://www.crete.gov.gr/press-releases/xekinaei-gia-deyteri-synechi-chr...
 

Διαβάστε επίσης:

ΣτΕ: Δικαιώθηκαν γονείς για παιδί που γεννήθηκε με βαριά αναπηρία

Ηράκλειο: Νέο περιστατικό αυτοχειρίας με νεαρό φοιτητή