Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο "κυνήγι" για τη χρήση μάσκας η δημοτική αστυνομία

Έλεγχοι

Προς εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού βαίνει από Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία. 

"Καμία χαλάρωση δεν θα υπάρξει στους ελέγχους- Αντιθέτως με φόντο το νέο κύμα απελευθέρωσης από τα περιοριστικά μέτρα η δημοτική αστυνομία θα αυξήσει την επιτήρησή της σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κοινόχρηστους χώρους" λέει εμφατικά στο ekriti.gr ο πολιτικός προιστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Παττακός. 

Χθες Σάββατο βεβαιώθηκαν με τη συνδρομή και της ΕΛΑΣ πέντε παραβάσεις στο Ηράκλειο και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  όπως εστιατόρια και ζαχαραροπλαστεία, στα οποία οι υπάλληλοι δεν τηρούσαν τα υγεινομικά πρωτόκολλα- συχνότερη παραβίαση η μη χρήση μάσκας. 

Κρήτη

Γιώργος Ξυφαράς: Ο νέος επικεφαλής των οικονομικών στην Παγκρήτια Τράπεζα

Γιώργος Ξυφαράς

Τη θέση του CFO (Chief Financial Officer) στην Παγκρήτια Τράπεζα ανέλαβε ο Γιώργος Ξυφαράς.
Ο κ. Ξυφαράς έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης με ανάλογο αντικείμενο και διαθέτει πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό χώρο.
Ενδεικτικά αναφέρονται θέσεις ευθύνης του ως Finance & Operations Director και αργότερα ως CFO στην Praxia Bank, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών στον Όμιλο της Eurobank, με σημαντική συμβολή στη μετάπτωση των δεδομένων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα πληροφοριακά συστήματα της τράπεζας.
Στο Νέο Τ.Τ. ο κ. Ξυφαράς ήταν επίσης Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου, καθώς εργαζόταν ήδη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως Chief Financial & Operations Officer όπου και έπαιξε ρόλο καθοριστικό στην αναδιάρθρωση της τράπεζας και των πληροφοριακών της συστημάτων, αλλά και μετέπειτα στην απαιτητική διαδικασία της διάσπασής της σε good και bad bank.
Μεγάλη είναι επίσης η εμπειρία του σε θέματα compliance και risk.
Ενδεικτικά αναφέρονται τέλος ανάλογες θέσεις ευθύνης στην Marfin, στην Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα και πολύ νωρίτερα στη Δωρική και στην ΝWB.
Έχει σπουδάσει οικονομικά με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα τραπεζικά, έχει συμμετάσχει δε σε πλήθος διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών στον τραπεζικό χώρο.