Κρήτη

Ηράκλειο

Διαδικτυακή προβολή ομιλιών από την "Ηράκλεια Πρωτοβουλία"

Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Ανακοίνωση της παράταξης, "Ηράκλεια Πρωτοβουλία"

Αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο για όλους μας, εμείς στην Ηράκλεια Πρωτοβουλία θέλουμε να προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο στους συμπολίτες μας.  Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα έχει ενδιαφέρον και θα ωφελήσει πολύ η διαδικτυακή προβολή των ομιλιών μας που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη τριετία, στη δημοτική αίθουσα "Μανόλης Καρέλλης" της οδού Ανδρόγεω. Όλοι οι ομιλητές και των δύο κύκλων είναι σπουδαίοι επιστήμονες του τόπου μας. 
Ο πρώτος κύκλος ομιλιών ήταν "Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου – 20 χρόνια μετά", (2016-2017).  Στην πρώτη ομιλία που έγινε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ομιλητής ήταν ο αρχαιολόγος κ. Αντώνης Βασιλάκης, με θέμα «Στο Λαβύρινθο μιας μητρόπολης του Αιγαιακού κόσμου: Η Κνωσός από το 7000 μέχρι το 1000 π.Χ.» Τον ομιλητή προλόγισε η φιλόλογος κ. Μαρία Φραγκιαδάκη. Ολόκληρη η ομιλία και η συζήτηση με το κοινό, είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: https://youtu.be/R6zvvjxEKHc, απ’ όπου μπορεί ο καθένας να την παρακολουθήσει.

Ο δεύτερος κύκλος "Η Κρίση εντός μας", περιέχει απαντήσεις και ενημέρωση σε όλα αυτά που μας απασχολούν, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη ομιλία ήταν του ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Χρυσού το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, με θέμα «Οικονομική κρίση: το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων».  Ο κ. Χρυσός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην επιδίωξη των σύγχρονων ανθρώπων για απόκτηση δύναμης, η αποτελεσματικότητα της οποίας καθίσταται αβέβαιη, αφού είναι σήμερα γενικά παραδεκτό ότι μία ασήμαντη δράση μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο αποτέλεσμα και αντιστρόφως.  Έτσι καταρρίπτεται η αλαζονεία των επιστημών περί ελέγχου και προβλεψιμότητας αλλά και η αλαζονεία του ανθρώπου, αφού η δράση ενός αδύναμου μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα και αντιστρόφως ενός ισχυρού ασήμαντα.  Ολόκληρη η διάλεξη είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=pl4kepAzqOw .
Τώρα λοιπόν που αναγκαστικά ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να ενημερωθούμε σωστά, παίρνοντας απαντήσεις στα ερωτήματά μας από τους ειδικούς. Οι παραπάνω ομιλίες βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου, ενώ έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, στο facebook.
                                                                                                       

 

Κρήτη

Η Κρήτη θρηνεί ξανά ανθρώπινη ζωή...

Τροχαίο

Έναν ακόμη νεκρό άνθρωπο στην άσφαλτο θρηνεί η Κρήτη.

Ο οδηγός του οχήματος που το απόγευμα ενεπλάκη σε τροχαίο στην Εθνική Οδό πολύ κοντά στον κόμβο του Ταυρωνίτη, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας συγγενείς και φίλους, στον πόνο και τη θλίψη.

To τροχαίο σημειώθηκε όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. 

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός του ενός οχήματος να πεταχτεί από το όχημα και να τραυματιστεί σοβαρά.

Δυστυχώς όμως, τα τραύματά που υπέστη δεν άφησαν περιθώρια κι έτσι ο άτυχος 65χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η Κρήτη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στην άσφαλτο και το νησί γίνεται ξανά θεατής ενός εφιάλτη δίχως τέλος...

(Φωτογραφία αρχείου)