Κρήτη

Ηράκλειο

Αρναουτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

Σταύρος Αρναουτάκης - Ιάκωβος Μπούτζουκας

Το πλαίσιο ενδυνάμωσης των σχέσεων της Κρητικής Ομογένειας στις ΗΠΑ με τον τόπο καταγωγής τους την Κρήτη, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Ιάκωβος Μπούτζουκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για στενή και συνεχής συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής προκειμένου να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που θα φέρουν εγγύτερα την νεολαία της Κρητικής Ομογένειας στην Αμερική με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου καταγωγής τους την Κρήτη.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Περιφέρεια
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Περιφέρεια

Παράλληλα έγινε αναφορά για τον προγραμματισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομογένειας στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην δυναμική που παρουσιάζει η Κρητική ομογένεια στην Αμερική, που, όπως τόνισε, εκεί διαπρέπει άλλη μια Κρήτη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τέλος ευχαριστώντας τα μέλη της διοίκησης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής για την επίσκεψη, επεσήμανε ότι πάντα η Περιφέρεια Κρήτης είχε και έχει στενούς δεσμούς με την Κρητική Ομογένεια όπου γης, και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Μαράκης, ο εκπρόσωπος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στη Δυτική Κρήτη Ιάκωβος Καλοειδάς, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην Ανατολική Κρήτη Ιπποκράτης Μπελαδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Αντιδράσεις για την ΑΕ και τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Συνελήφθη η ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια

χειροπέδες γυναίκα

Σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθησαν μέρα μεσημέρι σήμερα στο ΚΑΠΗ Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος με τη φυσικοθεραπεύτρια-αρνήτρια του εμβολιασμού να έχει ταμπουρωθεί μαζί με τον σύζυγό της από το πρωί στη δομή, προσπαθώντας να αποφύγει το ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί εναντίον της.

Εν τέλει οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και με αυτόφωρη διαδικασία οδήγησαν την αρνήτρια στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, όπου και κρατείται.

Όπως προκύπτε,ι η φυσικοθεραπεύτρια- η οποία ανήκει στην επαγγελματική κατηγορία των υγειονομικών και ως εκ τούτου ο εμβολιασμός της είναι υποχρεωτικός – έχει ασπαστεί τη

Διακήρυξη των "Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών" και επικαλούμενη δικαιώματα ελευθερίας αρνήθηκε τον εμβολιασμό της. Τέθηκε σε αναστολή εργασίας, ωστόσο αυτό δεν την πτόησε από το να συνεχίζει να εργάζεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο ΚΑΠΗ και να έρχεται σε καθημερινή επαφή με άτομα μεγάλης ηλικίας.

Βλέποντας οτι τα όρια αντίδρασης ... στενεύουν, η εν λόγω φυσικοθεραπεύτρια προέβη σήμερα σε μια ύστατη πράξη αντίστασης: έσπασε το λουκέτο του φυσικοθεραπευτηρίου, τοποθέτησε δικής της κλειδαριά και μαζί με το ταίρι της κλείστηκαν εντός!

Τέλος σε αυτήν την κατάσταση έδωσαν οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνοντας την, με την όλη επιχείρηση να έχει μετατραπεί σε σόου από τη γυναίκα, καθώς γύρω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί ομοϊδεάτες της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έκρυβε την ηρωίνη στην παραλία του Παγκρητίου (φωτογραφίες)

Κρήτη: Λαγοκέφαλοι μέχρι 6,5 κιλά στα δίχτυα των ψαράδων!

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση - Βρέθηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης

ESPA BANNER