Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Το "Κύμα" στους δρόμους του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Image
τεχνη καθ' οδόν
 clock 10:20 | 07/07/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Το “Κύμα” συνέχισε το ταξίδι του για δεύτερη χρονιά στο “Τέχνη καθ’οδόν”. Το ανατρεπτικό γλυπτό που δημιούργησε πέρυσι η “Oμάδα δράσης 17”, στο πλαίσιο του “Παιχνιδιού ψυχής και τέχνης” επέστρεψε κι εξελίχθηκε στο φετινό φεστιβάλ με σκοπό μια νέα διαδρομή..... στην Ιθάκη του καθενός!

κύμα 2

κύμα 2, by mpeka

“Oμάδα δράσης 17” έδωσε τον καλύτερό της εαυτό ώστε να μοιράσουν όλοι ευχές και να χαράξουν μέσα απ’ αυτό μια νέα διαδρομή προς την προσωπική τους Ιθάκη", δήλωσε στο ekriti.gr η Υπεύθυνη Οργάνωσης του φετινού φεστιβάλ, "Τέχνη καθ"οδόν" και αρμόδια για το "Κύμα",κα Ιωάννα Γιάνναρη.  

"Πέρυσι στο "Καθ´οδόν" δημιουργήθηκε το κύμα στο project soul art game, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Ομότιμο Καθηγητή Νίκο Σιαφάκα, τις ψυχολόγους  Σταυρούλα Ανδρεαδάκη και Ρίτα Παπαδάκη και την ¨"Ομάδα δράσης 17" δίπλα μας δυνατά.

Φέτος η "Ομάδα δράσης 17" συνεχίζει το ταξίδι του γλυπτού "Κύματος " που δημιουργήθηκε παρεά με  τους 500 πολίτες που συμμετείχαν στο soul Art game, φτιάχνοντας το δικό τους self box, που μιλούσε μοναδικά για τους ίδιους. Τα self box είναι μια ιδιαίτερη τεχνική της συστημικής ψυχολογίας, που σε συνδυασμό με την συμπεριφορική ψυχολογία, δημιουργείται το τέλειο αποτέλεσμα.

Και ολοκληρώνει, λέγοντας "  Για φέτος είναι πολύ βασικό τα κόκκινα λουλούδια που κατασκευάζει ο κόσμος να μένουν στην θέση τους, για να ολοκληρωθεί το έργο. Ο καθένας με τον τρόπο του, συνεισφέρει σε αυτή την γιορτή αυτογνωσίας και ολοκλήρωσης, μέσα από ένα γλυπτό, ένα γλυπτό που αποτελεί λιθαράκι... στην Ιθάκη του καθενός". 
 

κύμα 3

κύμα 3, by mpeka

κύμα 1

κύμα 1, by mpeka

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν» ωστόσο ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ Παρασκευή 7 Ιουλίου με την συναυλία των εξαιρετικών «Vamos Εnsemble» και της Ιωάννας Φόρτη στην πλατεία Ελευθερίας (ώρα έναρξης 22.00) και πλήθος εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία και πλατείες της Πόλης.
 

τεχνη καθ' οδόν

τεχνη καθ' οδόν, by meropi

τεχνη καθ' οδόν

τεχνη καθ' οδόν, by meropi

τεχνη καθ' οδόν

τεχνη καθ' οδόν, by meropi

τεχνη καθ' οδόν

τεχνη καθ' οδόν, by meropi

τεχνη καθ' οδόν

τεχνη καθ' οδόν, by meropi

Το σημερινό πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Ιουλίου
“Aδράξτε τη μέρα”! Τελευταία ευκαιρία να επισκεφθείτε τις εκθέσεις του “Τέχνη καθ’ οδόν”. Πέντε από αυτές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κλείνουν σήμερα τις πύλες τους στις 21.00 το βράδυ. Η έκθεση του “Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Ηρακλείου”, στο τ. Αστυνομικό Τμήμα (στα Λιοντάρια), θα παραμείνει ανοικτή ως τη 15η Ιουλίου. 

ΟΔΟΣ 25ης Αυγούστου
12.00-14.00   Ανάμεσα στις εκπλήξεις του φεστιβάλ, ιδού και μία που θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα Συνεργάστηκαν γι’ αυτήν ο Δήμος Ηρακλείου με τους εθελοντές του, η “Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης», το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού και η Λέσχη Lions “Κνωσός”. Δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα γι’ αυτήν, φροντίστε ωστόσο να είστε εκεί!

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
9.00-21.00 Οι χειροτέχνες και οι λοιποί καλλιτέχνες που έδωσαν, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, χρώμα και ζωή στο πάρκο, παραμένουν και σήμερα στη θέση τους. Όσοι δεν προλάβατε ή δεν  χορτάσατε να περνάτε από εκεί, σπεύσατε. Τα  εργαστήρια επίσης και τα παιχνίδια  της “Αctive Flow” είναι ακόμα εν λειτουργία.

Υπενθυμίζουμε:

Aπό τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area” της  “Acro Flow”.
 12.00-14.00 “Παρκοπειρατές”: 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από τους “Αctive Flow”. Ανακαλύψτε μαζί τους τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο.
14.00-16.00  “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.
16.00-18.00  Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες.
18.00-20.00  Zωγραφική προσώπου (face painting).

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
19.30 - 21.00    Λίγες ώρες πριν κλείσει η έκθεση του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε, η Έλενα Ταμιωλάκη διασχίζει στο πιάνο τέσσερες αιώνες μουσικής (από το 1600 έως το 2000).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ
17.00- 21.00  Συνεχίστε να μοιράζετε ευχές! Σαν αυτές που αφήσατε χθες, εσείς και πολλοί άλλοι, στη διαδρομή που χάραξε και πάλι το  “Κύμα”. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την εξέλιξη της δράσης “Soul art game” (Παιχνίδι ψυχής και τέχνης), που ξεκίνησε πέρυσι και εξελίχθηκε στο φετινό φεστιβάλ.
20.00- 20.30  Οι “Αctive Flow Performances” και  οι “Acro Flow Crete” αξιοποιούν και αυτή, την έσχατη ευκαιρία, να δείξουν τα παιχνίδια και τα ακροβατικά τους.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
20.30- 21.30 "Οι ξένες αγκαλιές": Εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτειά από την χορωδία “Αναπνοή”, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου. Διεύθυνση χορωδίας: Εύα Θανάση ,  Κείμενα-Επιμέλεια: Μιχάλης Τουραμπέλης. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Όμιλος Παραδοσιακών χορών "Παπαδόκωστας".

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
21.00-21.35   Το περίφημο “Circo Bahalo”,  με τους ζογκλέρ και τους μουσικούς του κάνει μια τελευταία εμφάνιση στο φετινό “Τέχνη καθ’ οδόν”.
21.35- 22.00 Ο μάγος Vitalio σας παίρνει για λίγα λεπτά μαζί του στον κόσμο της μαγείας.
22.00 - 23.30 Η μαγεία συνεχίζεται!  Το μουσικό σύνολο “Vamos Εnsemble” και η Ιωάννα Φόρτη κλείνουν το φεστιβάλ με ένα ανεπανάληπτο “Ταξίδι χωρίς σύνορα”! Μια θαυμάσια παράσταση, που ετοίμασαν για το καλοκαίρι του 2017, με τραγούδι, πιάνο, πνευστά, κρουστά και έγχορδα. Με μια ιδιαίτερη ενορχήστρωση, έχτισαν με νότες μικρές καθημερινές ιστορίες, πάνω σε θέματα που αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε όλοι. Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι - από τους Beatles και τον Kurt Weill στους Doors και τον Bregovic, από τον Μάνο Χατζιδάκη και τους Calexico στην Καραΐνδρου, κι από τον Tiersen και τον Nino Rota στον Διονύση Σαββόπουλο! 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis