Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Περιμένει καρτερικά... την επισκευή του (φωτο)

κούνιες καράβολας

Δεν είναι ένας, δύο ή τρεις μήνες αλλά πάνω από έξι που το παιδικό παιχνίδι που βρίσκεται στις ανοιχτές κούνιες του Καράβολα, είναι χαλασμένο. Εκατοντάδες παιδιά επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή για να παίξουν συνοδεία των γονέων τους, σε ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια που δυστυχώς δεν λειτουργεί.
 

κούνιες καράβολας

κούνιες καράβολας, by mpeka

Έτσι προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, ανεβαίνουν πάνω του, όπως είναι χαλασμένο  και χωρίς ελατήρια και περνάνε το χρόνο τους.  
 

κούνιες καράβολας

κούνιες καράβολας, by mpeka

κούνιες καράβολας

κούνιες καράβολας, by mpeka

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει σχετική αναφορά, στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου εδώ και μήνες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποιο βήμα επιδιόρθωσης. Το παιχνίδι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει καρτερικά την επισκευή του. Ίσως γίνει το "θαύμα" ενόψει καλοκαιριού.

Μ.Μ.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στοιβάζουν 30 μαθητές σε 15 τ.μ. γιατί... βάφουν επί 1 μήνα 2 αίθουσες! (φωτό)

Κουβάδες με μπογιά και ρολά στις σχολικές αίθουσες... αντί για μαθητές

Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Κουβάδες με μπογιά, πινέλα, ρολά,σκούπες σε τάξεις και στο "βάθος κήπος" μαθητές που προσπαθούν να κάνουν το μάθημά τους. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο), όπου εδώ και έναν ολόκληρο μήνα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου σε 2 αίθουσες, χωρίς όμως αυτές να ολοκληρώνονται με αποτέλεσμα μαθητές κι εκπαιδευτικοί να ταλαιπωρούνται καθημερινά!

Εξάλλου οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti.gr, μιλούν από μόνες τους..

Μάλιστα, προκειμένου να πραγματοποιηθούνοι οι εργασίες στις αίθουσες της σχολικής μονάδας, πάνω από 30 (!) μαθητές στοιβάχθηκαν μέσα σε μια αίθουσα 15 τ.μ. για να κάνουν εκεί το μάθημά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται απο υγειονομικής πλευράς, ειδικά σε περίοδο πανδημίας...

Η κατάσταση αυτή - όπως ήταν λογικό - ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των γονέων, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίησή τους και την απεύθυνση τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και κατ'επέκτασιν την επίσκεψη της στο σχολείο προκειμένου να διαπιστώσει την απίστευτη κατάσταση ιδίοις όμμασι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και Επόπτης Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Παπαδάκης.

Τα μερεμέτια ωστόσο στο σχολείο παραμένουν μισοτελειωμένα, μιας και σήμερα Τετάρτη, ανήμερα  της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το συνεργείο εργασιών αποφάσισε να μην εμφανιστεί καν στο Μποδοσάκειο για να συνεχίσει με τα όσα πρέπει να γίνουν...

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μυλοπόταμος: Μαθητές και εκπαιδευτικοί μάζεψαν 115 κιλά απορρίμματα από τις ακτές

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεπιστημονικό Συνέδριο για την κοινωνία και την επιστήμη

Δήμος Ηρακλείου: Γκράφιτι στον Καράβολα

 

ESPA BANNER