Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Αγροτικά

Κλειστή η Ε.Ο. στα Μάλια - Έρχεται εβδομάδα γεμάτη με αγροτικές κινητοποιήσεις

μπλόκο κόμβος μαλίων

Κλειστή για ακόμη μία ημέρα παραμένει η Εθνική Οδός στον κόμβο των Μαλίων με τους αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου να μένουν στο μπλόκο τους, προσπαθώντας να στείλουν το μήνυμα τους στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Εθνική Οδό.

Κλειστή για μία ώρα έμεινε η Εθνική Οδός Ρεθύμνου - Χανίων στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, με τους αγρότες να στήνουν για μία μέρα ακόμη το μπλόκο τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Όπως είχε αποφασιστεί, ο δρόμος θα έμενε κλειστός από τη μία το μεσημέρι μέχρι και τις δύο. 

Η εβδομάδα που μπαίνει αναμένεται να είναι γεμάτη από αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς όπως αποφάσισαν προ ημερών οι αγρότες της Κρήτης, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς τραπεζών, δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών, σε μία προσπάθεια όπως λένε, να δυναμώσουν τον αγώνα τους. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon