Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Παρουσιάστηκε το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Βίντεο)

Το αμφιθέατρο του Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού Μαλεβιζίου.

Από κοινού παρουσίασαν σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας τη μελέτη του Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής, που πρόκειται να κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου στο οροπέδιο Στρούμπουλα στη δημοτική ενότητα Τυλίσου. Η χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 1.245.000 ευρώ γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Λευτέρης Αυγενάκης και Μενέλαος Μποκέας.
Λευτέρης Αυγενάκης και Μενέλαος Μποκέας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε την ικανοποίησή του για το έργο, καθώς «αφενός δεν υπάρχει αντίστοιχος οργανωμένος χώρος στην Κρήτη και αφετέρου στόχος του Υπουργείου είναι η καινοτομία». Όπως ανέφερε, η δημιουργία του Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής στο Μαλεβίζι, «θα οδηγεί τον αθλητικό τουρισμό στις μοναδικές πιστοποιημένες πίστες εναλλακτικού αθλητισμού και όλα αυτά θα είναι πρώτα από όλα προσβάσιμα στην τοπική κοινωνία, αλλά παράλληλα θα διασυνδέονται με τον τουρισμό, προσελκύοντας νέους επισκέπτες στην Κρήτη και ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.Στόχος μας η Κρήτη να αποτελέσει, εκτός από τουριστικό και αθλητικό προορισμό πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη. Έχει σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα, τα οποία προσδίδουν στον τόπο μας τεράστια προστιθέμενη αξία, στην όποια προσπάθεια για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων: είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο brand name, που φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές, το κλίμα, τη φιλοξενία, την κρητική διατροφή, την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τα έθιμα μας, την κρητική λεβεντιά».  

Οι αθλούμενοι θα μπορούν να απολαύσουν αθλήματα όπως η τοξοβολία.
Οι αθλούμενοι θα μπορούν να απολαύσουν αθλήματα όπως η τοξοβολία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «1.245.000,00€ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δήμο Μαλεβιζίου για την κατασκευή Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής! Το πρώτο Κέντρο σε ολόκληρη την Κρήτη. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για αυτή τη χρηματοδότηση. Παρουσιάσαμε σήμερα μαζί τη μελέτη του έργου στην Τύλισο. Εκεί όπου ο δημόσιος χώρος θα συναντήσει τον αθλητισμό, τον τουρισμό, το φυσικό πλούτο, την παιδεία και την αναψυχή.

Μια έκταση 22 στρεμμάτων με υπαίθριο γυμναστήριο, χώρους ελεύθερης εκγύμνασης, γήπεδα τένις, προπονητήριο γκολφ, χώρο τοξοβολίας, ποδηλατόδρομο, πίστα ιππασίας, πίστα mountain bike, στίβο, παιδική χαρά, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τοίχο αναρρίχησης, περιπατητική διαδρομή, πάρκο με υδάτινο στοιχείο, αναψυκτήριο, χώρους στάθμευσης και φωτοβολταϊκό πάρκο. Ευχαριστώ από καρδιάς τον συντοπίτη μας Υφυπουργό για αυτή τη σπουδαία χρηματοδότηση και για την παρουσία του σήμερα στην παρουσίαση της μελέτης.

 Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα: τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση, την Κρίστυ Σαρρή και το Νίκο Πατραμάνη. Πράξεις που περιλαμβάνουν μελέτη, σχέδιο, κοστολόγηση, και τη συνεννόηση όλων μας. Όχι ευχές, όχι εξαγγελίες αλλά μόνο έργο. Συνεχίζουμε»!

Μεταξύ άλλων προβλέπεται και υπαίθριο γυμναστήριο.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται και υπαίθριο γυμναστήριο.

Η χωροθέτηση του Κέντρου στην περιοχή του Στρούμπουλα συνδέει την ενδοχώρα του Δήμου Μαλεβιζίου με τον τουρισμό, καθώς πρόκειται για περιοχή εύκολα προσβάσιμη στους επισκέπτες, με μοναδική πολιτισμική και γεωλογική αξία, αφού συνορεύει με το Γεωπάρκο Ψηλορείτη Unesco. Η περιοχή του Στρούμπουλα βρίσκεται σε στρατηγική θέση έχοντας μόλις 15 λεπττά απόσταση οδικώς από το Ηράκλειο και μόλις 10 λεπτά απόσταση οδικώς από το κέντρο του Δήμου Μαλεβιζίου, το Γάζι. Ήδη, παρά την απουσία υποδομών, πολλοί είναι οι πολίτες που επιλέγουν την περιοχή για περίπατο και αναψυχή, αλλά και οι αθλητές που την επιλέγουν για δρομικές προπονήσεις.

Το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής του Δήμου Μαλεβιζίου θα περιλαμβάνει υπαίθριο γυμναστήριο, χώρους ελεύθερης εκγύμνασης, 3 υπαίθρια γήπεδα τένις, γήπεδο γκολφ, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλατόδρομο – mountain bike, στίβο και περιπατική διαδρομή, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, παιδική χαρά και τοίχο αναρρίχησης.

Παρακολουθήστε βίντεο με εικονική περιήγηση στο Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθοδος Πέτσα στην Κρήτη - Συνάντηση Κουράκη με Αυγενάκη για αυτοδιοίκηση και αθλητισμό

ΕΑΚΗ: 12,5 εκ ευρω δέσμευσε ο Αυγενάκης για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις-Αναμένονται μελέτες

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Οργή από τους επιχειρηματίες γάμου - βάπτισης... για τα 100 άτομα

κουφέτα γάμος

Οργή και αγανάκτηση επικρατούν στους κόλπους των επιχειρηματιών του Γάμου και της Βάπτισης αλλά και όλων των επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον κλάδο, μετά την ανακοίνωση ότι θα επιτρέπονται από τον Ιούνιο, τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Μιλώντας στο ekriti η πρόεδρος του υπό σύσταση Παγκρήτιου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης Κάλι Κοκκινάκη έκανε λόγο για μία ακατανόητη απόφαση, την ώρα που ανοίγει ο τουρισμός, και χαλαρώνουν τα μέτρα.

"Είμαστε σε μία απερίγραπτη κατάσταση. Οι διαβεβαιώσεις από ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ήταν ότι ο Ιούνιος θα άνοιγε για τον κλάδο μας με 350 άτομα και ξαφνικά μαθαίνουμε για 100. Θα είναι το δεύτερο καλοκαίρι που θα δουλέψουμε, ειλικρινά δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας", δήλωσε η κ. Κοκκινάκη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ακυρώσεις πέφτουν "βροχή", από δυσαρεστημένους πελάτες, που κάποιοι από τους οποίους δεν ακυρώσαν για πρώτη φορά, γάμο ή βάπτιση.

"Βρισκόμαστε εμείς εκτεθειμένοι απέναντι στους ανθρώπους, γιατί απλά δεν μας ενημέρωσαν σωστά οι κυβερνητικοί παράγοντες. Κάναμε προετοιμασίες, κάναμε παραγγελίες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορούν να γίνουν γάμοι με 100 άτομα, στην Κρήτη, όχι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, κάτι πρέπει να γίνει."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: 10.000 τουρίστες με 72 πτήσεις στο "Νίκος Καζαντζάκης" μέχρι την Κυριακή

Χανιά: Βρήκαν τα μαχαίρια... για τα κτήματα

Κρήτη - ακίνητα: Σταθερές οι τιμές - Πού υπάρχει ζήτηση