Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Mε Νίκο Κακλαμανάκη τα εγκαίνια του Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου

ιστιοσανίδα 2

Την Κυριακή 16/7/2017 ο Όμιλος Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, σε μια σεμνή τελετή εγκαινίασε τις νέες του αθλητικές εγκαταστάσεις, στις εκβολές του Αλμυρού ποταμού στην παραλία της Αμμουδάρας του  Δήμου Μαλεβιζίου. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των μελών και των φίλων του ομίλου,  εκπροσωπών των τοπικών αρχών, του μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κου Γιώργου Παπαστεφάνου καθώς και του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη.
 

ιστιοσανίδα 1

ιστιοσανίδα 1, by mpeka

Μετά την τέλεση του  Αγιασμού, ο πρόεδρος του ΔΣ κος Μανώλης Μαραυγάκης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε ο Ο.Ι.Η. να αποτελέσει πόλο έλξης διάδοσης του αθλήματος της ιστιοσανίδας ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά και η παραλία της Αμμουδάρας να γίνει ένα τοπόσημο του παγκόσμιου σερφ, χάρη στις εξαιρετικές συνθήκες που προσφέρει για το άθλημα. Επεσήμανε την μακριά ιστορία του Ομίλου που ιδρύθηκε το 1988 και που έχει ιδιαίτερη παρουσία στο χώρο με ενεργούς αθλητές και πολλές διοργανώσεις στο ενεργητικό του. Υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό του 1994, που έγινε στον κόλπο της Αμμουδάρας  αποτέλεσε το εφαλτήριο του Νίκου Κακλαμανάκη πγια την κορυφή και ο οποίος αποτελεί πρότυπο αθλητή και παράδειγμα για όλους και τέλος ευχαρίστησε όλους που συνησφέραν για την υλοποίηση αυτού του έργου.
 

ιστιοσανίδα 3

ιστιοσανίδα 3, by mpeka

Στη συνέχεια ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κος Παπαστεφάνου Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την  πρόσκληση, εξήρε τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων και του ομίλου, αλλά κυρίως του θαλασσίου περιβάλλοντος, που παρέχει τον πλέον κατάλληλο στίβο για το άθλημα, εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας και του Προέδρου - ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί -  σε όλες τις προσπάθειες του Ομίλου, ενώ παραχώρησε ευγενικά τη τιμητική θέση του για την κοπή της κορδέλας στον μεγάλο αθλητή μας Νίκο Κακλαμανάκη, που την αποδέχτηκε με χαρά και ο οποίος δήλωσε την συγκίνηση του, να βρίσκεται στο ίδιο μέρος, όπου περίπου 25 χρόνια πριν έφτασε χάραμα από το πλοίο της γραμμής αναζητώντας ένα μέρος να ξεκουραστεί πριν τον αγώνα και αυτό ήταν οι τότε εγκαταστάσεις του Ο.Ι.Η. για να μπορέσει λίγες ώρες αργότερα να υλοποιήσει μια από τις πρώτες επιτυχίες της καριέρας του.
 

ιστιοσανίδα 4

ιστιοσανίδα 4, by mpeka

Επεσήμανε την τύχη αυτής της χώρας να έχει την ευλογία της θάλασσας και ιδιαίτερα του Αιγαίου Πελάγους, που προσφέρει έναν από τους καλύτερους στίβους στον κόσμο για ένα άθλημα που παρεξηγημένα κατατάσσεται στα ακριβά σπορ, ενώ με τις συνθήκες της Ελλάδας ισχύει ακριβώς το αντίθετο και ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν παντού οι κατάλληλες υποδομές για νέους αθλητές και αθλήτριες με προσπάθεια και υπερπηδώντας τις όποιες δυσκολίες. Τέλος αναφέροντας την μοναδική αυτή σχέση που έχει αναπτύξει ο λαός  μας με τη θάλασσα, από τα βάθη των αιώνων, υπενθύμισε σε όλους ότι «τη θάλασσα αν την σέβεσαι σε αγκαλιάζει, αν τη φοβάσαι σε διώχνει» και  εγκαινίασε μαζί με τον Εκπρόσωπο της Ε.Ι.Ο τις εγκαταστάσεις του Ομίλου.  
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αγωνία για τον 17χρονο που διασωληνώθηκε

ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου ο 17χρονος που νωρίτερα τραυματίστηκε στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις Γωνιές Πεδιάδος.

Ο νεαρός, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα, διασωληνώθηκε και οι γιατροί εκτιμούν πως τα επόμενα 24ωρ είναι κρίσιμα. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο ΠΑΓΝΗ το ασθενοφόρο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμερωπίσουν το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαία ακόμη και με "άδειους" δρόμους στην Κρήτη - Αποκαλυπτικά στοιχεία

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Καρτερός - Επισκοπή (φωτο)