Κρήτη

Χανιά

Υπογράφηκε η απόφαση για αποκατάσταση του Ηγουμενείου της Μονής Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων

 Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων

Το έργο αποκατάστασης του Ηγουμενείου της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 762.000 ευρώ και προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση του κτηρίου και των χώρων του Ηγουμενείου, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

   Η υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση του έργου έγινε σήμερα στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων, παρουσία του μητροπολίτη Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνού, του επίσκοπου Δορυλαίου Δαμασκηνού, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη και της γενικής διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Δοξάκη. Το έργο αφορά την αποκατάσταση του κτιρίου του Ηγουμενείου που βρίσκεται επί της νότιας πλευράς της μονής και αναπτύσσεται σε υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο.

    «Για όλη την Κρήτη είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα μνημεία μας. Δεν είναι μόνο θρησκευτικοί χώροι, είναι χώροι πολιτισμού που παραλάβαμε από τους προγόνους μας που τους κατασκεύασαν σε δύσκολες εποχές και οι νεότερες γενιές έχουμε υποχρεώσουμε να διαφυλάξουμε», υπογράμμισε κατά την υπογραφή της απόφασης ο κ. Αρναουτάκης.

   Παράλληλα, αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού που αφορά την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και άλλων χώρων θρησκευτικού ενδιαφέροντος όπως η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και το μοναστήρι της Χρυσοπηγής

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία