Κρήτη

Χανιά

Παρατείνεται η έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

ΑμΕΑ

Παρατείνεται η έκδοση και η ανανέωση των δελτίων μετακίνησης ατόμων με αναπηρία ΑΜΕΑ για τη δωρεάν ή με έκπτωση 50% μετακίνησή τους με τα αστικά και τα υπεραστικά μέσα συγκοινωνίας της περιφέρειάς μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 να ανανεώνουν τα δελτία τους ή να εξασφαλίζουν την σχετική έκδοση τους (κατά περίπτωση) στο κοντινότερο ΚΕΠ της περιοχής τους (κατά τις εργάσιμες ώρες ) ή να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε.Χανίων που βρίσκεται στη διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου 11 κατά τις ώρες από 9 το πρωί έως και 12 το μεσημέρι.

Κρήτη

Το εικονοστάσι για την Κάλλια και οι στίχοι που "σκίζουν" καρδιές...

Κάλλια Μηλιαρά

Στο άγριας ομορφιάς τοπίο του Φαραγγιού του Αμπά στα Αστερούσια, ένα εικονοστάσι στη μνήμη της 31χρονης νηπιαγωγού Κάλλιας Μηλιαρά που στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018 βρήκε τραγικό θάνατο εκεί κάνοντας καταρρίχηση, θυμίζει στους επισκέπτες της περιοχής την ιστορία του κοριτσιού που λάτρευε τη φύση και η ψυχή της έμεινε για πάντα στον κρητικό νότο. Εκεί, όπως αναφέρει το "Δια-sos-τε τη Μεσαρά" διαβάζει κανείς τους στίχους δίπλα στο εικονοστάσι:

"Μόνη ελπίδα και κρυφή παρηγοριά,

πως ζεις ανάμεσα σε κήπους μ' ανεμώνες,

νοιώθω πως τώρα σε γαλήνη ζεις σιμά,

εκεί που είσαι δεν υπάρχουνε χειμώνες.

Παιδί μου...".