Κρήτη

Χανιά

Ο.Α.Κ.: "Αναπτυξιακή έκρηξη" τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη

ΟΑΚ

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που βρίσκεται από την Πέμπτη 27/5/2021 στα Χανιά, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά.

Το κλιμάκιο του οποίου προΐσταται ο  Γενικός Γραμματέας Υποδομών  κ. Γιώργος Καραγιάννης, υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης και ακολούθησε σύσκεψη εργασίας.

Στην διάρκεια της, έγινε εκτενής και λεπτομερής διάλογος, για τα μεγάλα και σημαντικά Αναπτυξιακά έργα που εκτελεί ο Ο.Α.Κ. από τη μια μέχρι και την άλλη άκρη του νησιού, εκφράστηκε η πλήρης στήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών ενώ τέθηκε επί τάπητος και ο κυβερνητικός σχεδιασμός, για τα σημαντικά έργα που δρομολογεί η κυβέρνηση στην Κρήτη, με τον αναβαθμισμένο «ρόλο» του Ο.Α.Κ. να χαρακτηρίζεται «κομβικός», για την υλοποίηση τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, κ. Γιάννης Καρνέσης, η Διευθύντρια Συγκοινωνιών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης κ. Ευγενία Καλοφωλιά και ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Δημήτρης Αναγνώπουλος, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, παραβρέθηκε ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Γιώργος Αγαπάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης υπογράμμισε μεταξύ άλλων «την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο Αναπτυξιακός σχεδιασμός στην Κρήτη, καθώς αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ευχαρίστησε τον κ. Καραγιάννη και τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών για την «ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του Ο.Α.Κ», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του, ότι «ο μηχανισμός και το έμπειρο προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τον σχεδιασμό και να πρωταγωνιστήσει στην Αναπτυξιακή «έκρηξη» που δρομολογείται στην Κρήτη, τα επόμενα χρόνια».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών

Κρήτη: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι - Απέρριψε το Ευρωκοινοβούλιο τη νέα ΚΑΠ

Βενιζέλειο: Ανακαινίζουν και το παλιό κτίριο - Τι περιλαμβάνει η νέα πτέρυγα

 

Κρήτη

Στην Κρήτη ο πρωθυπουργός την Παρασκευή

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Κρήτη επισκέπτεται την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο την πορεία των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και χωρίς να έχει εκδοθεί το ακριβές πρόγραμμα, θα επισκεφθεί το πρωί της Παρασκευής το εμβολιαστικό κέντρο στο Σπήλι του Δήμου Ρεθύμνου και το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο ΠΑΓΝΗ, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί το εμβολιαστικό κέντρο Ηρακλείου.

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και η λειτουργία των δομών όπου πραγματοποιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Μυστήριο γύρω από τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο ποτάμι

Ηράκλειο: Νέα διάψευση για τους θανάτους γιατρών, δήθεν από το εμβόλιο

Ηράκλειο: Μετά τη διάσωση, το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει το Λιμενικό!