Κρήτη

Χανιά

Μειωμένος ο προϋπολογισμός του δήμου Χανίων

Δημος Χανίων

Χωρίς νέα βάρη για τους δημότες αλλά μειωμένος κατά 2,1 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι είναι ο προϋπολογισμό του δήμου Χανίων για το 2016. Τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού καθώς και την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο δήμος τη νέα χρονιά παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Νεκτάριος Αλεξανδράκης.

Ο νέος προϋπολογισμός βασίζεται σε τρείς βασικούς άξονες: Νοικοκύρεμα των οικονομικών, ορθολογική διαχείριση διαθέσιμων πόρων και αύξηση της εισπραξιμότητας από τέλη και άλλες υπηρεσίες.

Παρουσιάζοντας το νέο προϋπολογισμό ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι για το νέο έτος δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αύξηση των δημοτικών τελών « ούτε κατά ένα λεπτό» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επισημαίνοντας ότι « πολιτική του δήμου είναι να μην επιβαρυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις με νεα οικονομικά βάρη σε περίοδο οικονομικής κρίσης παρά την αύξηση κατά 10% την οποία και θα απορροφήσουμε».

Ωστόσο, έκανε σαφές ότι στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των οικονομικών έχουν ξεκινήσει ήδη διασταυρώσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ώστε να διαπιστωθούν τα πραγματικά τετραγωνικά κτισμάτων που δηλώνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την καταβολή των δημοτικών τελών. Και αυτό γιατί όπως επεσήμανε έχουν διαπιστωθεί πολλές περιπτώσεις δήλωσης μηδενικών τετραγωνικών σε πλήθος ακινήτων.

Παράλληλα, ο δήμος προχωρεί σε αντιστοίχιση των λογαριασμών ΔΕΚΟ καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ο δήμος καταβάλει μεγάλα ποσα για ακίνητα τα οποία δεν του ανήκουν αναφέροντας χαρακτηριστικά ακίνητο για το οποίο καταβάλει λογαριασμούς και το οποίο ανήκει σε άλλο δήμο.

Για το 2016 ο προϋπολογισμός του δήμου εχει διαμμορφωθει στα 116, 7 εκατομμύρια ευρώ και είναι μειωμένος κατά 2,1 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Νεκτάριος Αλεξανδράκης. Ο ίδιος προανήγγειλε μειώσεις σε πολλούς κωδικούς ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές δεν αφορούν κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο κ Αλεξανδράκης απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφερε ότι σήμερα τα χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών προς το δήμο από μη καταβολή τελών και διάφορα πρόστιμα είναι 39 εκατομμύρια ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση στις βεβαιώσεις των εσόδων παλαιών χρήσεων κατά 118%.

«Πρόκειται για χρέη για τα οποία παρανόμως κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρήτη

Κρήτη: Τον έπιασαν με ναρκωτικά χάπια και παράνομο όπλο

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (16/4) το πρωί στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ανωτέρω ημεδαπού, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο ιατρική συνταγή.  

Η προανάκριση διενεργείται την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εργαλεία, κινητό και κοσμήματα έκαναν φτερά αλλά τους βρήκαν

 - Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών τα ξημερώματα στη Νέα Ερυθραία