Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έπεσε από τον 3ο όροφο οικοδομής

ΕΚΑΒ

Παρ' ολίγον τραγωδία στο κέντρο των Χανίων στις 08.00 σήμερα το πρωί, σε εργατικό ατύχημα. Ένας 45χρονος αλλοδαπός εργάτης, έπεσε από τον 3ο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής σε φρεάτιο, στην οδό Δημακοπούλου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
Επικράτησε πανικός και εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τις αισθήσεις του, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Νωρίς το μεσημέρι όμως αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Ηράκλειο καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. 
Στο σημείο όπου έπεσε ο 45χρονος χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρσή του.
Στον χώρο του εργατικό ατυχήματος έκανε αυτοψία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης, ο οποίος κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες εκτός από την διευκρίνιση των αιτιών του ατυχήματος να εξετάσουν αν τηρούντο οι κανόνες ασφαλείας και αν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στη συγκεκριμένη οικοδομή.
«Ζητάμε να δοθούν άμεσα απαντήσεις, αλλά και να γίνει έλεγχος για τον αν ο άτυχος εργάτης ήταν ασφαλισμένος», δήλωσε ο κ. Μανωλικάκης.
Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να αναφέρουν στο Εργατικό Κέντρο αν παρατηρούν ελλείψεις στους χώρους εργασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια τους, ώστε στη συνέχεια οι αναφορές να διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου. 

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Δευτέρα

σύννεφα θάλασσα

Στην Κρήτη άστατος καιρός με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.