Κρήτη

Αγροτικά

Μέχρι 3 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο στην Κρήτη

Ελαιόλαδο

Από 2,90 έως 3 ευρώ το κιλό για οξύτητες τριών γραμμών, πωλείται αυτό το διάστημα το ελαιόλαδο στην Κρήτη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Τυποποιητών Γιώργο Ανδρεαδάκη, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη εκτίμησε ότι ίσως να υπάρξει μία μικρή άνοδος στην τιμή, για εκείνους τους παραγωγούς που δεν θα βιαστούν να πουλήσουν άμεσα. 

Αναφορικά με την ποιότητα του λαδιού που φέτος δεν ήταν και τόσο καλή, ο κ. Ανδρεαδάκης ανέφερε πως σε αυτό συνέβαλαν οι καιρικές συνθήκες και ο δάκος, με αποτέλεσμα οι ποσότητες με οξύτητα κάτω από τρεις γραμμές, να είναι κατά πολύ περιορισμένες.

Η Ισπανία είναι ο κύριος παίκτης αυτή τη στιγμή στην ποσότητα ελαιολάδου, με 1,5 εκατομμύρια τόνους σε εποχή βεντέμας, με την Ιταλία να ακολουθεί με 600 χιλιάδες τόνους. Σε αυτές τις χώρες το ελαιόλαδο πωλείται στα 3,40 το κιλό.
 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER