Κόσμος

Το... ρίχνουν στο χορό εν μέσω κορωνοϊού

διασκεδαση

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν στις αρχές της Γιούτα και της περιοχής Πρόβο τα παράπονα που σχετίζονται με… κορωνοπάρτυ τα οποία φαίνεται να διεξάγονται συστηματικά δίχως την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις λεγόμενες Afuegos Fridays, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες χορεύουν δίχως να καταναλώνουν αλκοόλ αλλά και χωρίς να φορούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων τη μάσκα τους.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που φέρονται να φιλοξενούν τέτοιες μαζώξεις ισχυρίζονται ότι το προσωπικό τους λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει στους θαμώνες να φορέσουν τη μάσκα τους.

Εκτιμούν παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να απαγορεύεται η μη χρήση μάσκας στους χώρους διασκέδασης, την ώρα που επιτρέπεται σε άλλους χώρους όπως εστιατόρια και γυμναστήρια.

 

 

Διαβάστε στο ekriti:

Ηράκλειο: "Αντώνη παλικάρι μου, δεν φταις εσύ"

Ηράκλειο: "Εσβησε" μπροστά στα μάτια της γυναίκας που φρόντιζε

 

 

Κόσμος

Γερμανία - δημοσκόπηση: Μειώνεται η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ

μέρκελ

Οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ οπισθοχωρούν στο 32% στις προθέσεις ψήφου, δηλαδή σε ποσοστό μικρότερο απ' αυτό που είχαν συγκεντρώσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (32,9%), εξαιτίας των επικρίσεων για τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Πρόκειται για μια πτώση κατά δύο μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα και επίσης για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει εδώ κι έναν χρόνο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και η σύμμαχός της Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Bild.

Οι γερμανοί συντηρητικοί είχαν φθάσει σχεδόν στο 40% των προθέσεων ψήφου την άνοιξη του 2020, σε μια στιγμή που η Γερμανία θεωρούνταν ο καλός μαθητής της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Covid-19.

Αυτοί που επωφελούνται είναι οι επικριτές των περιορισμών που εξακολουθούν να επιβάλλονται στον πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας: η άκρα δεξιά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), που φθάνει το 10%, και το Ελεύθερο Δημοκρτικό Κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Είναι ένα κακό νέο για την καγκελάριο σε απόσταση μιας εβδομάδας από δύο περιφερειακές εκλογές που θα αποτελέσουν τεστ στη Γερμανία, στη Βάδη - Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, αλλά κυρίως ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνησή της δέχεται σήμερα πυρά εξαιτίας της βραδύτητας της εκστρατείας εμβολιασμού, αποτυχιών στη διανομή τεστ για Covid στον πληθυσμό και της κούρασης της κοινής γνώμης εξαιτίας των περιορισμών.

 

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: 15 εκατ. θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο

Ελούντα: Αποσαφηνίζεται η εικόνα της βυθισμένης πόλης του αρχαίου Ολούντος