Κόσμος

Το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal περιορίζει τις υπηρεσίες του στην Ρωσία

paypal-earnings.png

Το διεθνές σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal δεν θα πραγματοποιεί μεταφορές χρημάτων και ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ρωσία, από 31η Ιουλίου. Την απόφαση της αυτή ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, την οποία συνδέει με τις τροπολογίες που έγιναν στον ρωσικό νόμο «περί εθνικού συστήματος πληρωμών». Ωστόσο θα διατηρήσει τα γραφεία της στην Μόσχα.

Στην Ρωσία από τις 4 Ιουλίου τέθηκαν σε ισχύ οι τροπολογίες που έγιναν στον νόμο «περί εθνικού συστήματος πληρωμών», οι οποίες ορίζουν νέες απαιτήσεις σε σχέσεις με τις ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Από εδώ και στο εξής ο διαχειριστής ηλεκτρονικών πληρωμών και οι σχετιζόμενες με αυτόν εταιρείες δεν θα έχουν το δικαίωμα να μεταδίδουν στοιχεία για τις μεταφορές χρημάτων που πραγματοποιούνται στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε επικράτεια ξένου κράτους ή να έχουν πρόσβαση σε τέτοια είδους στοιχεία από το εξωτερικό , επισημαίνει το πρακτορείο TASS.

Η PayPal είναι η διεθνής πύλη ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων και πληρωμές και ανήκει στην αμερικανική εταιρεία PayPal Holdings.

Κόσμος

Κύπρος: 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Κρούσματα, Κύπρος

13 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας Κύπρου σήμερα το απόγευμα.

Τα νέα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 2.960 εργαστηριακών διαγνώσεων και αφορούν κυρίως δείγματα που ελήφθησαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.318.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.