Κόσμος

Σκάφος «φάντασμα» με 649 κιλά κοκαΐνης ξεβράστηκε σε απόμερο νησί

Tο φορτίο με τα 649 κιλά κοκαϊνης αποτεφρώθηκε / Φωτογραφία: Facebook / MIPD

Ένα μικρό σκάφος -φάντασμα χωρίς επιβάτες, αλλά με φορτίο 649 κιλών κοκαϊνης ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ένα απόμερο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το μήκους 5,4 μ. σκάφος εντοπίστηκε σε ακτή της ατόλης Αϊλούκ στις Νήσους Μάρσαλ, μια αλυσίδα ηφαστειογενών νησιών ανάμεσα στις Φιλιππίνες και τη Χαβάη. Το σκάφος πιστεύεται ότι μπορεί να παρασύρθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό από τη Λατινική Αμερική και να βολόδερνε επί μήνες στα κύματα με το φορτίο της κοκαϊνης εκτιμώμενης αξίας γύρω στα 80 εκατ. δολάρια!

Τη βάρκα εντόπισαν ντόπιοι και προσπάθησαν να τη σύρουν στη στεριά, αλλά ήταν πολύ βαριά. Μετά από περαιτέρω έρευνα ανακάλυψαν τα πακέτα της κοκαϊνης σε μια κρυψώνα και ειδοποίησαν τις Αρχές. Η αστυνομία είπε ότι τα ναρκωτικά αποτεφρώθηκαν εκτός από δύο πακέτα που εστάλησαν στην αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για ανάλυση.

Η ποσότητα της κοκαϊνης που αποτεφρώθηκε από τις Αρχές των Νήσων Μάρσαλ ήταν εκτιμώμενης αξίας 80 εκατ. δολαρίων / Φωτογραφία: Facebook / Marshall Islands Police Department
Η ποσότητα της κοκαϊνης που αποτεφρώθηκε από τις Αρχές των Νήσων Μάρσαλ ήταν εκτιμώμενης αξίας 80 εκατ. δολαρίων / Φωτογραφία: Facebook / Marshall Islands Police Department

Φορτία με ναρκωτικά ξεβράζονται συχνά στο απομονωμένο αυτό αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, αλλά αυτό της περασμένης εβδομάδας έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Τις περισσότερες φορές οι ντόπιοι πωλούν αυτά που βρίσκουν, γεγονός που σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές έχει επιτείνει το πρόβλημα των ναρκωτικών στις Νήσους Μάρσαλ, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα τοπικά νοσοκομεία με επιπλοκές από τη χρήση κοκαϊνης κρακ.

Διαβάστε σήμερα:

Κρήτη - κορωνοϊός: Δέματα... αντί για επιβάτες διακινεί το ΚΤΕΛ

Κρήτη: Τον βρήκε νεκρό ο φίλος του

Κρήτη: "Βροχή" οι συλλήψεις σε καφενείο μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ

Κόσμος

Φάουτσι - κορωνοϊός: Τι είπε για τα εμβόλια, τις παρενέργειες και την Ελλάδα

άντονι φάουτσι

Ο κορυφαίος επιστήμονας και επικεφαλής λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ  Άντονι Φάουτσι μίλησε αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην  ασφάλεια των εμβολίων αλλά και στη συζήτηση γύρω από τα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας.

O κ. Φάουτσι ρωτήθηκε «αν ένας εμβολιασμένος Αμερικανός σας ρωτήσει αν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, τι θα του πείτε», για να πει ότι ότι αυτό «θα εξαρτιόταν από το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα. Θέλω να πω αν το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα μειωθεί αρκετά και ο Έλληνας εμβολιαστεί, ώστε να περιοριστούν οι εξάρσεις της μόλυνσης, νομίζω ότι σταδιακά τα ταξίδια θα ήταν επιτρεπτά και προτεινόμενα».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Όπως γνωρίζετε έχει γίνει πολλή κουβέντα σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων. Απ' όσα γνωρίζετε έως τώρα, ποιες είναι οι ανησυχίες σας σχετικά με αυτό το θέμα;

ΑΝΤΟΝΙ ΦΑΟΥΤΣΙ: Η ανησυχία μου είναι ελάχιστη. Και ο λόγος που το λέω αυτό είναι ότι οι δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ με το M-RNA της Pfizer και της Moderna έδειξαν πως είχαν 94 έως 95% αποτελεσματικότητα και η αντιδραστικότητα είναι ελάχιστη. Μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, υπάρχει κάποιος πόνος στο χέρι που διαρκεί περίπου 24 ώρες. Υπάρχει μεγαλύτερη αντιδραστικότητα στη δεύτερη δόση. Εμφανίζεται μετά από 21 μέρες για της Pfizer και 28 για της Moderna. Μετά την χορήγηση της δεύτερη δόσης, υπάρχουν συμπτώματα κούρασης, πόνοι, ρίγη και ίσως λίγος πυρετός. Αυτό διαρκεί για τους περισσότερους περίπου 24 ώρες. Σε κάποιους μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά στην πλειοψηφία τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν μετά από 24 ώρες.

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Αναρωτιέμαι, θα κάνατε το Sputnik ή το κινέζικο εμβόλιο;

ΑΝΤΟΝΙ ΦΑΟΥΤΣΙ: Τα δεδομένα που γνωρίζω για το Sputnik είναι αρκετά καλά. Δεν έχω αρκετή πληροφόρηση όσον αφορά το κινέζικο γιατί έχουν δυο ή τρία διαφορετικά εμβόλια. Οπότε δεν έχω παρακολουθήσει στενά την αποτελεσματικότητά τους, όμως τα δεδομένα του ρώσικου μοιάζουν αρκετά καλά.

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Τώρα, ξέρετε, ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο εδώ στην Ελλάδα. Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω, αν ένας εμβολιασμένος Αμερικανός σας ρωτήσει αν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, τι θα του πείτε;

ΑΝΤΟΝΙ ΦΑΟΥΤΣΙ: Ξέρετε, θα εξαρτιόταν από το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα. Θέλω να πω αν το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα μειωθεί αρκετά και ο Έλληνας εμβολιαστεί, ώστε να περιοριστούν οι εξάρσεις της μόλυνσης, νομίζω ότι σταδιακά τα ταξίδια θα ήταν επιτρεπτά και προτεινόμενα. Επειδή όλοι θέλουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, πιστεύουν ότι ένα από τα πιο όμορφα μέρη να ταξιδέψει κανείς είναι η Ελλάδα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Αναζητούν τα οστά Κρητών στα βουνά της Αλβανίας - Το ιερό χρέος προς τους πεσόντες