Κόσμος

Κίνα: 15 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη μεθανίου

κίνα ανθρακωρυχείο

Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε έκρηξη αερίου σε στοά ορυχείου στην επαρχία Σανσί (βόρεια), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στην πόλη Πινγκγιάο, ενώ στις στοές εργάζονταν 35 ανθρακωρύχοι, ανέφερε το πρακτορείο. Ένδεκα εξ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν, διευκρίνισε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Πάντα κατά το Νέα Κίνα, οι τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Τα πολύνεκρα δυστυχήματα είναι συχνά στα ανθρακωρυχεία της Κίνας: 21 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβριο του 2018 στη Σαντόνγκ (ανατολικά), άλλοι τουλάχιστον 59 τον Δεκέμβριο του 2016 στις επαρχίες Εσωτερική Μογγολία (βόρεια) και Χαϊλοτζιάνγκ (βορειοανατολικά).

Κόσμος

Γερμανία: Η ακροδεξιά ομάδα "S" σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον ηγετικών στελεχών των Πρασίνων

Ακροδεξιά Γερμανία

Οι φερόμενοι ως ακροδεξιοί τρομοκράτες της ομάδας "S", οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, φαίνεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις κατά των ηγετικών στελεχών των Πρασίνων, του Ρόμπερτ Χάμπεκ, συμπροέδρου του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και του Άντον Χοφράιτερ, συμπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Αυτό προκύπτει από τις έρευνες της ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Die Zeit".

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν διάκριση μεταξύ «μαλακών» και σκληρών στόχων.

Ως «μαλακοί» στόχοι κατονομάζονται οι μαύροι Αφρικανοί, για τους οποίους ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να έχει πει ότι δεν μπορεί να σκοτώνει τον καθένα που βλέπει, αν και θα το έκανε ευχαρίστως, «αλλά θα γίνει και αυτό».

Οι Γερμανοί πολιτικοί θεωρούνται «σκληροί στόχοι». Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές αναφέρουν ονομαστικά τους Πράσινους πολιτικούς Χάμπεκ και Χοφράιτερ. Ένας από τους βασικούς υπόπτους φέρεται μάλιστα να λέει σε κάποια συζήτηση ότι οι ημέρες της δημιουργίας παραστρατιωτικών ομάδων έχουν παρέλθει και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος «να αφήσει πίσω του ζωές», γράφει η εφημερίδα "Die Zeit".