Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Και επίσημα υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές ο Ερντογάν
Έρντογάν
 clock 21:00 | 03/05/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορίσθηκε επισήμως από το κόμμα του υποψήφιος για τις πρόωρες προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

Οι 316 βουλευτές του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο έχει συνιδρύσει και διευθύνει ο Ερντογάν, τάχθηκαν στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης υπέρ της υποψηφιότητας του αρχηγού του τουρκικού κράτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Ορίζουμε υποψήφιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον προστάτη των καταπιεσμένων», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Η υποψηφιόηττα του Ερντογάν θα κατατεθεί επισήμως στις εκλογικές αρχές αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην εξουσία από το 2003, πρώτα ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια, από το 2014, ως αρχηγός του κράτους, ο Ερντογάν θα διεκδικήσει στις 24 Ιουνίου μια νέα προεδρική θητεία με ενισχυμένες εξουσίες, βάσει μιας συνταγματικής αναθεώρησης που υιοθετήθηκε πέρυσι με δημοψήφισμα.

Ο Ερντογάν θα αντιμετωπίσει κυρίως την υποψήφια ενός νέου σχηματισμού της δεξιάς, του Iyi parti (το Καλό κόμμα), την Μεράλ Ακσενέρ, καθώς και τον επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis