Κόσμος

Ε.Ε.: Αναβαθμίστηκε σε "υψηλό" το επίπεδο κινδύνου από τον κορωνοϊό

κορωνοϊός

Σε «υψηλό», από «μέτριο» που ήταν μέχρι την Κυριακή, αναβάθμισε σήμερα το επίπεδο κινδύνου από τον νέο κορωνοϊό η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) έκανε γνωστό σήμερα ότι το επίπεδο κινδύνου για τους κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. είναι «υψηλό». Όπως ανέφερε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 2.100 κρούσματα του Covid-19 σε 18 από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., ενώ 38 Ευρωπαίοι πολίτες πέθαναν από την επιδημία. Τα περισσότερα από τα θύματα (35) ήταν στην Ιταλία, ενώ καταγράφηκαν δύο νεκροί στη Γαλλία και ένας στο Σαν Μαρίνο.

«Οι χώρες μέλη αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την επιδημία του Covid-19. Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια κατάσταση που δεν είναι ίδια με τις άλλες» δήλωσε. Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται σε περίπου 1.700.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι χώρες της Ε.Ε. θέλουν να εφαρμόσουν ελέγχους στα σύνορά τους με αφορμή την επιδημία αυτήν.

Όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες, ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν με ακρίβεια, προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένη μια ταχεία ανάκαμψη μετά το πέρας της επιδημίας. «Θα εξετάσουμε τα αιτήματα για δημοσιονομική ευελιξία», συνέχισε, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να διασφαλίσουν την ανάπτυξη απέναντι στους κινδύνους που θέτει ο Covid-19. Σχολιάζοντας τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που ενδέχεται να έχει η επιδημία στην κινεζική οικονομία, είπε ότι ίσως να είναι «σημαντικές» και παραδέχτηκε ότι οι εισαγωγές πρώτων υλών από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν μειωθεί.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ

καφές

Νέα κορωνο-πρόστιμα έφεραν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη.

Συνολικά επιβλήθηκαν 98 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και συγκεκριμένα: 11 στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο, 54 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι και 10 στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα και συγκεκριμένα: 2 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο, 6 στο Ηράκλειο και 3 στον ΒΟΑΚ.

Τέλος, πρόστιμο 3.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφέ στην Κίσσαμο Χανίων για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και η ... ζωηρή παρέα

Ηράκλειο: Πήγαν να ανοίξουν αυτοκίνητο... με τους αστυνομικούς μέσα!

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Ηράκλειο: Από τον δρόμο... στην εντατική μία γυναίκα