Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
«Δεν έχετε ιδέα τι έχετε εξαπολύσει»: Οι πρώτες δηλώσεις της χήρας του Τσάρλι Κερκ
Έρικα Κιρκ
 clock 10:50 | 13/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υπόσχεση να συνεχίσει την κληρονομιά που άφησε ο σύζυγός της έδωσε στην πρώτη της δημόσια δήλωση η χήρα του Τσάρλι Κερκ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Τετάρτη (10/9) στο Πανεπιστήμιο Utah Valley, Έρικα. 

Η ίδια απευθύνθηκε στον κόσμο από το γραφείο του συζύγου της στην Turning Point USA μέσα από ένα βίντεο με τίτλο «Η αγαπημένη σύζυγος του Τσάρλι Κερκ, η κυρία Έρικα Κερκ, απευθύνεται στον λαό», το οποίο προβλήθηκε στις σελίδες των κοινωνικών μέσων της οργάνωσης που συνίδρυσε ο σύζυγός της.

 «Δεν έχετε ιδέα τι έχετε εξαπολύσει σε ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. Η υπόθεση συγκλονίζει τις ΗΠΑ και τη διχάζει, ενώ είναι εμφανές ότι τη φέρνει μπροστά σε σκοτεινές μέρες.

Ο 31χρονος Τσάρλι Κερκ ήταν ένθερμος σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μια αξιοσημείωτη φωνή και υποστηρικτής του MAGA, με μεγάλο αριθμό ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα, εκφώνησε μια φορτισμένη ομιλία σε μια ζωντανή μετάδοση, δίπλα στην άδεια καρέκλα του συζύγου της που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια ηχογραφήσεων podcast, παρέθεσε απόσπασμα από τη Βίβλο και μίλησε για την αγάπη του για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Αντιπρόεδρο Τζ. Ντ. Βανς, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα δύο παιδιά του ζευγαριού.

Η μετάδοση από τα κεντρικά γραφεία του Turning Point USA στην Αριζόνα ξεκίνησε με αρκετά λεπτά σιωπής, καθώς η κάμερα εστίασε στην άδεια καρέκλα του Τσάρλι Κερκ.

Καθώς η χήρα του άρχισε να μιλάει, κοίταξε ψηλά και ψιθύρισε μια προσευχή. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους πρώτους ανθρώπους που προσπάθησαν να τον σώσουν, το προσωπικό του συζύγου της και τον Λευκό Οίκο.

«Κύριε Πρόεδρε, ο σύζυγός μου σας αγαπούσε. Και ήξερε ότι τον αγαπούσατε κι εσείς», είπε δακρυσμένη.

Η περιοδεία του συζύγου της στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και τα επόμενα χρόνια, είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το podcast του θα συνεχιστεί επίσης.

«Δεν έχετε ιδέα τι έχετε εξαπολύσει σε ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο. Δεν έχετε ιδέα. Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που έχετε ανάψει μέσα σε αυτή τη σύζυγο. Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχούν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική ιαχή», συνέχισε.

«Το κίνημα που έχτισε ο σύζυγός μου δεν θα πεθάνει», διαβεβαίωσε. «Μου άρεσε πολύ το ότι ένα από τα μότο του ήταν “ποτέ μην παραδίνεσαι”», είπε για τον αποθανόντα σύζυγό της. «Ποτέ δεν θα παραδοθούμε», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Επιχείρηση για τη διάσωση νεαρής γυναίκας στον Στρούμπουλα

Ηράκλειο: Θρήνος για τα δύο κορίτσια που "'έσβησαν" στην άσφαλτο...

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis