Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρπαθος: Έγκυος με επιπλοκές χρειάστηκε αεροδιακομιδή στην Αθήνα

Image
εκαβ βράδυ
 clock 23:45 | 07/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια απίστευτη ιστορία συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην Κάρπαθο, όταν μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε επείγουσα αεροδιακομιδή στην Αθήνα και τελικά, πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Συγκινούν με τον ηρωισμό τους οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τη γυναίκα από την Κάρπαθο στην Αθήνα και κατά τη διάρκεια της διακομιδής έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ, όταν το ΕΚΑΒ εκλήθη για επείγουσα αεροδιακομιδή εγκύου με επιπλοκές από την Κάρπαθο. Λόγω της κακοκαιρίας δεν κατέστη δυνατό το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Ρόδο, αλλά ούτε και στην Κρήτη. Έπειτα το αεροσκάφος C-27 κατευθύνθηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιχειρώντας προσγείωση χωρίς επιτυχία.

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου ενεργοποιήθηκε το ιατρείο του ΕΚΑΒ και σταθεροποίησε την έγκυο. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής της το νοσοκομείο «'Ελενα», η γυναίκα έφερε στον κόσμο το υγιέστατο κοριτσάκι.

Όπως είπαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον Alpha επρόκειτο για μια από τις πιο δύσκολες αποστολές λόγω του καιρού. «Ήταν ακραίο. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την μητέρα και να την ετοιμάσουμε για το χαρμόσυνο γεγονός. Ήταν πολύ δύσκολο να την ηρεμήσουμε και δεν ξέραμε που να προσγειωθούμε», είπαν.

Τα εύσημα στους διασώστες του ΕΚΑΒ απένειμε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Διαβάστε επίσης 

Πέθανε η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη - Εξετάζεται ως ύποπτος ένας 50χρονος

Απείλησαν ξανά τον 14χρονο που δέχθηκε άγρια επίθεση

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis