Ηράκλειο

Στη γιορτή των Εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς Ηρακλείου ο Σωκράτης Βαρδάκης

Invalid Scald ID.

Στην Κεντρική Λαχαναγορά Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός του Συλλόγου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Ηρακλείου και των εργαζομένων, στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Από τον εορτασμό
Από τον εορτασμό

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του Συλλόγου Εμπόρων και των εργαζομένων, ευχήθηκε σε όλους: «Υγεία, δύναμη και πάνω απ’ όλα ελπίδα και αισιοδοξία, αυτή τη δύσκολη περίοδο. Με την υποστήριξη και τη βοήθεια όλων μας, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

 

Πολιτική

Την άμεση κατάργηση του μέτρου των SMS ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση κατάργηση του μέτρου των sms και των βεβαιώσεων κίνησης ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή.

Με πρωτοβουλία των Μάριου Κάτση, Νατάσας Γκαρά και Χρήστου Σπίρτζη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα άχρηστο, παράλογο μέτρο που έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών, παρόλο που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση σαν πρωτοπόρα ψηφιακή καινοτομία για τη διαχείριση της πανδημίας.

Παράλληλα, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα σχετικά με τη σύμβαση υλοποίησης του συστήματος 13033/13032, τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, καθώς και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από το ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμα ότι ανακύπτουν ζητήματα δημοκρατίας από τις πρόσφατες δηλώσεις των Υπουργών Επικράτειας κ.κ. Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη, στις οποίες παραδέχονται ουσιαστικά ότι το μέτρο των sms χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση συμβολικά για τη «διαπαιδαγώγηση» - χειραγώγηση των πολιτών, προκειμένου να ενσωματώσουν ψυχολογικά και να συνηθίσουν την κατάσταση περιορισμού της ελευθέριας μετακινήσεων, μέσω διαδικασιών που χρησιμοποιούν τα «οικονομικά της συμπεριφοράς». Υπενθυμίζουν επίσης ότι, κατά την έναρξη του 2ου lockdown, οι δηλώσεις του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι στάλθηκαν 1 εκατομμύριο SMS με κωδικό 6 μετά τις 9 το βράδυ, αποτελούσαν ουσιαστικά παραδοχή ότι οι μετακινήσεις των πολιτών καταγράφονται και παρακολουθούνται, χωρίς να τηρείται η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, ενώ άγνωστο παραμένει ποιες Αρχές ή/και εταιρείες έχουν πρόσβαση σε αυτά.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα πάντα έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα