Γυναίκα

Ποιο μπαχαρικό έχει super αντιγηραντικές ιδιότητες για την επιδερμίδα

γυναίκα-πρόσωπο

Όταν έχεις καταγωγή από περισσότερες από μια χώρες είναι κάτι μοναδικό. Εκτός του ότι μπορείς να μιλάς διαφορετικές γλώσσες και να ταξιδεύεις περισσότερο, σού δίνει την ευκαιρία να μυηθείς σε κουλτούρες που υπό άλλες συνθήκες ίσως και να μην είχες καταφέρει να γνωρίσεις ποτέ. Ανάμεσα στα πολλά και όμορφα πράγματα που μπορείς να ανακαλύψεις είναι φυσικά και ορισμένα μυστικά ομορφιάς, όπως για παράδειγμα αυτό που σε συνεντεύξεις της έχει αποκαλύψει η ηθοποιός Yara Shahidi, η οποία έχει καταγωγή και από το Ιράν.

Η ίδια αποτελεί ένα it girl της εποχής, με τις γυναίκες να θαυμάζουν το πόσο πολύ ασχολείται με το κομμάτι του skincare, ενώ όπως έχει δηλώσει αυτό το οφείλει στο γεγονός, ότι η οικογένειά της, από τότε που ήταν πολύ μικρή, έκανε προσπάθεια να της μάθει τη σημασία της φροντίδας της επιδερμίδας της αλλά και γενικότερα της εικόνας της.

Αν και 19 μόλις χρονών, η Yara Shahidi δίνει πολλές συμβουλές ομορφιάς στις γυναίκες που την παρακολουθούν πιστά και μια από τις πιο σημαντικές που έχει ποτέ μοιραστεί είναι η αντιγηραντική δράση που υποστηρίζει ότι έχει το κάρδαμο στην επιδερμίδα. 

Σύμφωνα με την ηθοποιό, πρόκειται για ένα skincare μυστικό το οποίο εφαρμόζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Περσία.

Το κάρδαμο περιέχει βιταμίνη C και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, μαγνησίου, νατρίου, καλίου, ασβεστίου, χαλκού, σιδήρου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών.

Η ίδια το απολαμβάνει στο τσάι της και έτσι ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας της από μέσα προς τα έξω, με μια καλή, προσεγμένη διατροφή.

 

via

ESPA BANNER