Ελλάδα

Σοκ σε δημοτικό σχολείο: Κατσαρίδα βρέθηκε σε ψωμάκι!

κατσαρίδα σε ψωμί.jpg

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Άνω Λιόσια, καθώς βρέθηκε κατσαρίδα σε αρτοσκεύασμα που διανέμεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Το έντομο στο ψωμάκι εντόπισε μητέρα μαθητή, ο οποίος ευτυχώς δεν είχε προλάβει να το αγγίξει.

Όπως γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook η μητέρα του μικρού μαθητή, το συσκευασμένο ψωμάκι δόθηκε στο παιδί της την Παρασκευή μαζί με τη μερίδα του φαγητού που έχει αναλάβει να διανέμει δωρεάν στο σχολείο συγκεκριμένη εταιρεία catering.

Η επιστολή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Η επιστολή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Όπως ανέφερε άτομο από τη διοίκηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων στην ιστοσελίδα newsit.gr, το συσκευασμένο αρτοσκεύασμα με την κατσαρίδα δεν έφτασε ποτέ στο σχολείο, ενώ οι σχετικές αναφορές που έχουν γίνει βασίστηκαν πάνω στις φωτογραφίες που δόθηκαν από την μητέρα του μαθητή και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Το ψωμί παραδόθηκε στο μαθητή την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με την μερίδα του φαγητού. Δεν το έφαγε εκείνη την ώρα αλλά το πήρε μαζί του και το τοποθέτησε στην ψωμιέρα του σπιτιού του. Την Κυριακή που έβγαλε το ψωμί από την ψωμιέρα για να το φάει εντόπισε το έντομο. Εμείς το μάθαμε αυτό σήμερα το πρωί, όπου εμφανίστηκε η μητέρα του μαθητή, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το γεγονός. Δεν μας έφερε όμως το προϊόν, έφερε μόνο φωτογραφίες. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της και αν θα κινηθεί νομικά. Εμείς γνωστοποιήσαμε στο τμήμα σχολικών γευμάτων το γεγονός, όπως έπρεπε. Για τα γεύματα που δίνονται στους μαθητές υπάρχουν καθημερινά τρεις αρμόδιοι του σχολείου, οι οποίοι για ασφάλεια δοκιμάζουν πάντα τρία από αυτά. Συνολικά στο σχολείο μας διανέμονται 300 μερίδες», τονίζει συγκεκριμένα για το περιστατικό με την κατσαρίδα.

Ελλάδα

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής

Σεισμογράφος

Σεισμός ταρακούνησε την Χαλκιδική λίγο πριν 22:00 του Σαββάτου.

Η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 4,4 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό της ήταν λίγα χιλιόμετρα ανοικτά της Χαλκιδικής.

Το επίκεντρο του σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή ήταν 23χλμ. νότια νοτιοδυτικά του Άθου, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 19,6 χιλιόμετρα.