Ελλάδα

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Γρεβενά μια ηλικιωμένη γυναίκα

κορωνοϊός ηλικιωμένη γυναίκα

Το πρώτο κρούσμα του Covid-19 εντοπίστηκε και στα Γρεβενά. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα e-grevena πρόκειται για μια 90χρονη  γυναίκα που νοσηλεύεται με τα συμπτώματα της νόσου (βρέθηκε θετική) στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών και συγκεκριμένα στην Παθολογική Κλινική.

Εν τω μεταξύ αρνητικοί στο τεστ βρέθηκαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με την Καστοριανή που γέννησε προ 10ημέρου στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Πηγή: e-grevena

Ελλάδα

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής

παυλής τρίπολη

Σε ηλικία 61 ετών απεβίωσε χθες ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αποχαιρετά τον Δημήτρη Παυλή, πρώην Δήμαρχο Τρίπολης. Ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης 'έφυγε' χθες από κοντά μας» αναφέρει η ΚΕΔΕ σε συλλυπητήριο μήνυμά της.

Ο Δημήτρης Παυλής ψηφίστηκε Δήμαρχος Τρίπολης το 2014 και ολοκλήρωσε τη θητεία του το 2019. Στο παρελθόν είχε διατελέσει Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμισίου, που ήταν και η γενέτειρά του.

Ο Δημήτρης Παυλής είχε έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα στην περιοχή της Αρκαδίας και προώθησε τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Το 2009 ήταν πρώτος επιλαχών του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές.

Τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής. «Ο Δημήτρης Παυλής ένας αγωνιστής της ζωής, πρωταγωνιστής στους δημοκρατικούς αγώνες, με πάθος για τον τόπο του και την Αυτοδιοίκηση, έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην Αρκαδία και την Τρίπολη, που τόσο αγάπησε και τίμησε με την προσφορά και το έργο του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.