Ελλάδα

Πιερρακάκης για ψηφιακό πιστοποιητικό: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος - βιντεο

Πιερρακάκης

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για τις εφαρμογές που «ρίχνει» η ελληνική κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως ανέφερε o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο κεντρικό δελτίο του Star χθες, «μιλάμε για δύο εφαρμογές. Η πρώτη αφορά τον έλεγχο του ψηφιακού πιστοποιητικού. Ο ιδιοκτήτης για παράδειγμα, ενός καταστήματος θα μπορεί να κατεβάζει μια εφαρμογή είτε στο κινητό του τηλέφωνο είτε σε ένα τάμπλετ μέσω της οποίας θα μπορεί να ελέγχει την γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού».

 

 

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος του ψηφιακού πιστοποιητικού;
Όσο για την εφαρμογή και το τι θα κάνει, «ανάλογα με το τι διαβάζει, θα έχει και διαφορετικό χρώμα. Για παράδειγμα, θα έχει το πράσινο χρώμα αν έχεις εμβολιασθεί ή νοσήσει, θα έχει το κίτρινο χρώμα στην περίπτωση του τεστ, γιατί χρησιμοποιείται σε άλλη κατηγορία χώρων και θα έχει το κόκκινο σε περίπτωση που δεν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, αν είναι άλλο πιστοποιητικό», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το πώς θα γίνεται ο έλεγχος, είπε πως «ακόμα είναι υπό διαμόρφωση ο κώδικας της εφαρμογής, αλλά είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Θα κατεβάζει κάποιος μια εφαρμογή και θα σαρώνεται το πιστοποιητικό το οποίο μπορεί να είναι ή χάρτινο ή να είναι σε ένα άλλο κινητό τηλέφωνο και αυτόματα η εφαρμογή θα λέει πράσινο - κίτρινο - κόκκινο».

Από πότε θα είναι διαθέσιμη η «Κάρτα Ελευθερίας»;
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα 150 ευρώ για τους νέους, τονίζοντας ότι «στοχεύουμε γύρω στις 20 Ιουλίου αλλά θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα. Το σύστημα θα αντλεί από το gov.gr αυτόματα τα στοιχεία κάποιου και θα μπορεί να αιτείται για να πάρει την κάρτα η οποία αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Καιρός στην Κρήτη: Ηλιοφάνεια και σήμερα

Καθηγηγής Χ. Γώγος: Οι εμβολιασμοί να γίνουν υποχρεωτικοί και στην εστίαση

Ελλάδα

Κάθε μέρα και καλύτερα ο 6χρονος Φώτης - Πλέον μιλά κανονικά

κακοποίηση-αγοράκι

Βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση της υγείας του εξάχρονου Φώτη, χαροποιώντας τα μέλη της οικογένειάς του που αγωνιά από την περασμένη εβδομάδα όταν το αγοράκι τραυματίστηκε στην διάρκεια των αγώνων καρτ στο pick της Πάτρας.

Ο 6χρονος -ο οποίος αποσωληνώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη κι ενώ βρισκόταν σε καταστολή για τέσσερις ημέρες- πλέον μιλά κανονικά και κάθε μέρα που περνά ανακτά όλο και περισσότερες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, είναι θέμα ημερών να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ θα συνεχίσει την αποθεραπεία για να επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική ζωή του.

Για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ψυχολόγου στο δωμάτιο του εξάχρονου στη ΜΕΘ έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί στη μετατραυματική του συμπεριφορά.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ηράκλειο - σεισμός: Πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές, με κρύο και μετασεισμούς (φωτο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Μόνο τα ΕΛΤΑ Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσουν

ESPA BANNER