Πολιτική

Συνάντηση Πάιατ - Πιερρακάκη: «Εντυπωσιακός ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας»

παιατ - πιερρακακης

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ είχε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την επίσκεψη του κ. Πιερρακάκη «αποκάλυψε» με ανάρτησή του ο κ. Πάιατ, στην οποία εξηγούσε ότι συζήτησαν για την πρόοδο που καταγράφει η Ελλάδα στο κομμάτι της ψηφιοποίησης υπηρεσιών.

Στην ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρέσβης επισημαίνει:

«Χάρηκα που είδα τον φίλο μου υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, με τον οποία συζητήσαμε για την εντυπωσιακή ψηφιοποίηση της Ελλάδας και τον ηγετικό της ρόλο στο εγχείρημα της έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού στην ΕΕ. Ακόμα ένα σημαντικό άλμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρίες τεχνολογίας»

Η ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ:

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Κορωνοϊός - Πελώνη: Όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς (Βίντεο)

Κορωνοϊός - Βρετανία: Η «Μέρα Ελευθερίας» στις 19 Ιουλίου δεν βάζει τέλος στην πανδημία

Κεραμέως: Ανακοίνωσε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία

Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση έξι ημερών για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία

ΚΙΝΑΛ

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας προς την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή κατέθεσε η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση. 

Μετά την έκτακτη σημερινή συνεδρίαση και δεδομένης της απόσυρσης της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά, αλλά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. 

«Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου στο κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ.», σημείωσε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. 

Η ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σημείωσε δε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εμπλοκή στο ΚΙΝΑΛ: Διακόπηκε η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ – Σενάρια για Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία και ο Παύλος Γερουλάνος

Κεγκέρογλου για την υποψηφιότητά του: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την επαφή με την κοινωνία

 

ESPA BANNER