Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020: Εξετάσεις με ύλη μέχρι τον Μάρτιο

πανελλήνιες 2020

Οι συζητήσεις είναι συνεχείς και αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα υπάρξει παράταση στη διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά και προσαρμογή της ύλης. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μία από τις λύσεις που εξετάζονται πολύ σοβαρά είναι οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, οπότε κι έκλεισαν τα σχολεία. 

Η ύλη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς το υπουργείο Παιδείας γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα. 

Η ίδια η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, σε προηγούμενη συνέντευξή της είχε αναφερθεί στο σενάριο προσαρμογής της ύλης των φετινών πανελλαδικών. Είχε διευκρινίσει μάλιστα πως όλα εξαρτώνται από το αν θα γίνουν μαθήματα τον Μάιο. 

Εκτός από τη μείωση της ύλης, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου

Ελλάδα

Ψηφιακά θα εκδίδονται οι άδειες γάμου και βάφτισης

Φωτό αρχείου

Την ψηφιοποίηση των αδειών γάμου και βάφτισης προγραμματίζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη, μέσω του gov.gr θα αρχίσουν να εκδίδονται ψηφιακά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά.

Η αρχή θα γίνει με τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, ενώ αναμένονται κι άλλα πέντε. Τα πιστοποιητικά σε αριθμούς μεταφράζονται σε 6.600.000 επισκέψεις σε ληξιαρχεία και δημοτολόγια το χρόνο. Αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ελάφρυνση των οικογενειών και την άμεση εξ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους όσον αφορά σε πιστοποιητικά ή έγγραφα που χρειάζονται.
  
Έπειτα από την πρωτοβουλία πρώτον, για ψηφιακή δήλωση γέννησης του βρέφους στα μαιευτήρια που λειτουργεί από το Φεβρουάριο, αλλά και δεύτερον για τις αιτήσεις εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της gov.gr (από 15 Μαΐου έως τις 30 Μαΐου, υπολογίζεται ότι έγιναν περίπου 100.000 αιτήσεις για εγγραφή) έρχεται μια νέα πρωτοβουλία του υπουργείου μέσα από το νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που έχει βγει στη διαβούλευση.