Ελλάδα

Νέο τελεσίγραφο στην ΕΛλάδα για το προσφυγικό

πρόσφυγες

Αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα προκειμένου να βρει λύσεις ώστε να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με τρόπο που θα κρίνεται επαρκής από τους Ευρωπαίους.

Η επιτροπή των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 της ΕΕ υιοθέτησε την πρόταση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα τις επόμενες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ΕΕ, η Ελλάδα θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να εκπονήσει σχέδιο δράσης. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η χώρα μας πρέπει να το παρουσιάσει έως τις 4 Μαρτίου.

Στη συνέχεια η Αθήνα θα πρέπει να δίνει μηνιαία αναφορά για την πρόοδο στη δημιουργία των απαιτούμενων εγκαταστάσεων για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ενώ το ελληνικό σχέδιο θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί ως τον Μάιο.

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Λήξη συναγερμού με τον 30χρονο που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Θεσσαλονίκη

Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό με τον 30χρονο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει από το έκτο όροφο της πολυκατοικίας που διαμένει.

Ήταν γύρω στις οκτώ το πρωί όταν ο 30χρονος βρέθηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και αρκετές φορές βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το κενό. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Οι διαπραγματευτές της Αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να πείσουν τον 30χρονο άνδρα ο οποίος είναι κωφάλαλος να κατέβει από την ταράτσα. Όταν τον ρώτησαν γιατί ήθελε αυτοκτονήσει, αυτός τους απάντησε ότι οι λόγοι ήταν ο πρόσφατος χωρισμός του και ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο ίδιος ανέφερε ότι το 2008 πέθανε ο πατέρας του.

Όταν ο 30χρονος κατέβηκε από την ταράτσα της πολυκατοικίας που διαμένει οι αστυνομικοί τον οδήγησαν σε ένα από τα περιπολικά, ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε όσους ενδιαφέρθηκαν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα 

Κατάληψη ΑΠΘ: Παραμένουν τα ΜΑΤ πέριξ του Πανεπιστημίου - Συγκεντρώσεις φοιτητών (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Ψάχνουν να βρουν λύση για το κόστος των rapid test στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: 22 ή 29 Μαρτίου άνοιγμα λιανεμπορίου με sms