Ελλάδα

Με πρόστιμο απειλεί την Ελλάδα η ΕΕ

ελλαδα ευρωπη

Την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής 29.145 ευρώ στη χώρα μας ζητάει η Κομισιόν με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν προώθησε εγκαίρως τα μέτρα για την ενεργειακή απόδοση.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, για την καθυστέρηση στην υιοθέτηση της οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίτευξη του πρωταρχικού στόχου της Ένωσης για 20% ενεργειακή απόδοση ως το 2020. Οι διατάξεις ενσωματώθηκαν στο πρώτο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου, χωρίς να περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατηγορία και προκειμένου η χώρα να αποφύγει την επιβολή προστίμου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο η Ε.Ε. είχε παραπέμψει την υπόθεση καθυστέρησης ενσωμάτωσης της οδηγίας 2012/27.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν κοινοποίησε, όπως προβλεπόταν, την Κομισιόν  για τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση. Σημειώνεται ότι η οδηγία αφορά στην επιβολή μέτρων για την εξοικονομήση ενέργειας στα κτίρια. 

 

Ελλάδα

Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

αστυνομία

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στην Καλλιθέα καθώς εντοπίστηκε  σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία λόγω της έντονης δυσοσμίας.

H σορός φαίνεται πώς ανήκει σε άντρα 41 ετών από το Καζακστάν. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια και πώς ο άτυχος άνδρας φέρεται να κατέληξε από παθολογικά αίτια.

Τις έρευνες έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

ESPA BANNER