Ελλάδα

Μαφία Κορυδαλλού: Ερευνάται ο ρόλος άλλων έξι δικηγόρων

κορυδαλλος_ματ.jpg

Τα ονόματα έξι δικηγόρων, εκτός των δύο που προφυλακίστηκαν, αναφέρονται στη δικογραφία για τη Μαφία των φυλακών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikastiko.gr, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, αξιολογεί βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί (μαρτυρικές καταθέσεις, συνομιλίες κ.α.) τον ρόλο ενός εκάστου. Ποιοι δηλαδή εξ αυτών θα κληθούν ως μάρτυρες και ποιοι με την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Για δύο από αυτούς πάντως, όπως καταθέτει ο Αντώνης Αραβαντινός, ο δολοφονημένος ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, του είχε πει ότι αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πελάτη του Άρη Φλώρο. Και πως ο κίνδυνος που διατρέχει από συγκρατούμενούς του είναι μικρότερος…

Όπως λέει ο κ. Αραβαντινός, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο γνωστός ποινικολόγος τον Οκτώβριο του 2017, είχε πάει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να δει κατά το επισκεπτήριο τον Άρη Φλώρο. Ο επιχειρηματίας αντί να κάτσει αντικριστά με τον δικηγόρο πήγε δίπλα του. 

Επειδή αυτό δεν επιτρέπεται, του έγινε παρατήρηση και τελικά ο Φλώρος πήγε απέναντι. Όταν τελείωσε το επισκεπτήριο, ο Ζαφειρόπουλος πήγε στο γραφείο του Α.Αραβαντινού και του είπε: «Αντώνη, μην τον παρεξηγείς, φοβάται, ξέρει ότι κάνεις ό,τι καλύτερο εδώ και συνέχισε να τον προσέχεις. Αν και εγώ του έχω πει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δεν είναι εδώ, αλλά είναι δύο συνάδελφοί μου». 

Και του είπε τα ονόματα τα οποία όπως λέει συγκράτησε.

Ελλάδα

Επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο - Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας

κινεζικος πυραυλος

Σε μερική επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο, Long March, βάρους 21 τόνων ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η Πολιτική Προστασία με επείγον σήμα της ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς της, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν χρεαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το έγγραφο, έφτασε πριν από λίγο στις αρμόδες υπηρεσίες της Κρήτης.

Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια