Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα σε μέλος πληρώματος πλοίου

πλοιο

Σήμερα το πρωϊ είχε δρομολόγιο για Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα. Όμως ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό. Αμέσως ο πλοίαρχος ειδοποίησε της λιμενικές και υγειονομικές αρχές και το πλοίο το αναχώρησε από τη Μύκονο κενό επιβατών με προορισμό τη Ραφήνα. Στο λιμάνι θα παραλάβει τον ναυτικό ασθενοφόρο και θα επαναφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς για να γίνει ο ιατρικός έλεγχος.

Στο μεταξύ, το SuperFerry II ενώ είχε αναχωρήσει κατά τις 10.00 σήμερα τα πρωί από τη Ραφήνα για τον Πειραιά όπου θα δέσει γιατί δεν υπάρχει επιβατική κίνηση, πήρε εντολή ενώ έπλεε κοντά στη Μακρόνησο να αλλάξει προορισμό και να πάει στη Μύκονο για να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π». Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Μύκονο στις 14.00 με ώρα αναχώρησης για την εκτέλεση του δρομολογίου στις 14.30.

Ελλάδα

Οι Τούρκοι θέλουν έρευνες πετρελαίου στα 6 μίλια, κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη

Γιαβούζ

Ζωηρό προβληματισμό πυροδοτεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. 

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια
Οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα 6 ναυτικά μίλια

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό. 

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.