Ελλάδα

Επέκταση συμβάσεων ζητούν 500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιρίων του ΟΑΕΔ

Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ

Την επέκταση των συμβάσεών τους  για τέσσερις επιπλέον μήνες διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλες και όλοι εμείς οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του ΟΑΕΔ, που προσληφθήκαμε με την υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1Α/2019 προκήρυξη πρόσληψης εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συντονίζουμε τη δράση μας και διεκδικούμε την αυτονόητη επέκταση των συμβάσεών μας για τέσσερις (4) επιπλέον μήνες, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου 2021 όπου λήγουν οι συμβάσεις μας.

Το αίτημα μας είναι δίκαιο και νόμιμο, αφού ο ΟΑΕΔ προέβη στην πρόσληψή μας στη βάση προκήρυξης για Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πεντακοσίων (500) ατόμων τετράωρης απασχόλησης 24/μηνης διάρκειας και όχι 20μηνης που εν τέλει -λόγω διοικητικών ολιγωριών- κληθήκαμε να εργαστούμε.

Οι 500 εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των κτιριακών υποδομών του οργανισμού, δώσαμε με ευσυνειδησία και συνέπεια τη μάχη έναντι του Covid-19 και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναγνώρισαν το έργο μας. Αυτή η συνεισφορά δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί να ξεθωριάσει. Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 2.7.2021, ημερομηνία που δεν προβλέπεται να εκλείψουν οι έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις που η χώρα αντιμετωπίζει στο σύνολό της λόγω της πανδημίας COVID-19, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παρουσία μας εντός των κτιριακών δομών του Οργανισμού.

Οι απαντήσεις που μέχρι σήμερα έχουν δοθεί από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και του αρμόδιου Υπουργείου, σε υποστηρικτικές επιστολές δεκάδων εργατικών κέντρων αλλά και επερωτήσεων κομμάτων, όχι μόνο δεν είναι πειστικές, αλλά επιμελώς αποκρύπτουν το γεγονός ότι ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ εμείς -και οι 500- συμμετείχαμε σε διαγωνισμό για συμβάσεις 24μηνης διάρκειας. Τα όσα παραπειστικά αναφέρονται στις απαντήσεις, αδικούν την ουσία του δίκαιου αιτήματός μας, αδικούν τη σημαντικότητα της συνεισφοράς μας, αδικούν τον ίδιο το κοινωνικό χαρακτήρα του οργανισμού και των προγραμμάτων που συντονίζει για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Αλήθεια, πως θα αντιμετώπιζε ο ΟΑΕΔ και η Διοίκησή του μια ιδιωτική επιχείρηση στην υποθετική περίπτωση που προσελάμβανε μέσω προγράμματος 24μηνης διάρκειας έναν άνεργο, τον όποιο θα απέλυε στους 20 μήνες; Θα δεχόταν μια τέτοια συμπεριφορά; Την απάντηση την γνωρίζουμε. Φυσικά και δεν θα γινόταν αποδεκτή μια τέτοια συμπεριφορά. Αυτό όμως που μας προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι γιατί ο ΟΑΕΔ επιδεικνύει σε εμάς μια μη αποδεκτή από άλλους εργοδότες συμπεριφορά;;;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα του Ο.Α.Ε.Δ. έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στη  διατήρηση των χώρων εργασίας υγειονομικά καθαρών μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Τυχόν επιστροφή σε καταστάσεις εργολαβίας -έστω και προσωρινά (…) μετά τη 2α Ιουλίου- συνιστά οπισθοδρόμηση και υποκρύπτει σκοπιμότητα και ξεκάθαρη συναλλαγή. Δεν θέλουμε να κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε όλα όσα γνωστοί εργολάβοι διαμηνύουν δεξιά και αριστερά, ισχυριζόμενοι ότι έχουν «σίγουρη τη δουλειά»… Προσπαθούμε καλοπροαίρετα να έρθουμε σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τον Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη. Το ενδεχόμενο ανάληψης της καθαριότητας από εργολάβους δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν.

Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ο Διοικητής, τα μέλη του ΔΣ και ειδικότερα οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων που συμμετέχουν σε αυτό, θα επανεξετάσουν το δίκαιο αίτημά μας και θα βρουν τρόπο να επεκτείνουν τις συμβάσεις μας πέραν της 2ας Ιουλίου.

Εξάλλου, όλοι οι δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, έχουν λάβει ανάλογες αποφάσεις παράτασης- επέκτασης των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού καθαριότητας έως και το τέλος του τρέχοντος έτους. Τι είναι αυτό που «εμποδίζει» τη διοίκηση του ΟΑΕΔ;

Καλούμε όλες και όλους τις συμβασιούχες και τους συμβασιούχους καθαριότητας του ΟΑΕΔ σε ενιαίο συντονισμό μέσα από το συντονιστικό μας όργανο. Τις επόμενες ημέρες συγκεντρώνουμε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων και αναλαμβάνουμε κοινή δράση. Ο αγώνας για να πετύχει επιβάλλεται να μας βρει όλες και όλους μαζί. Καλή επιτυχία να έχουμε!!!

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Επικοινωνία:

Αντωνία Στάη κιν. 6976128854,

Αντωνία Ξανθοπούλου κιν. 6973434624,

Μαρία Σέγκου κιν. 6976790286

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεύτερη δολοφονία ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του στα Πατήσια

Προκαταβολή σύνταξης: Πότε πάνε ταμείο 36.000 συνταξιούχοι

ΑΔΜΗΕ: Τέθηκε σε λειτουργία το υπερσύγχρονο σύστημα STATCOM στην Κρήτη

Ελλάδα

Εκκλησία της Ελλάδος: Aνοίγει μέτωπο με τους "αντάρτες" μητροπολίτες

Εκκλησία της Ελλάδος

Mέτωπο με τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας ανοίγει και επίσημα η Ιερά Σύνοδος για τη στάση που τήρησαν κατά τον εορτασμό του Πάσχα και τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Η ΔΙΣ  στ η συνεδριασή της αποφάσισε από σχηματιστεί φάκελος για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν κατά των αρχιερέων.

H ΔΙΣ αποφάσισε μεταξύ άλλων:

        Συνήλθε χθες και σήμερα, 11 και 12 Μαΐου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την χθεσινή και την σημερινή Συνεδρία της η Δ.Ι.Σ.:

Προέβη σε μία εκτενή θεώρηση των κατά την παρελθούσα Πασχάλιο περίοδο συμπεριφορών και πειθαρχίας των παντός βαθμού Κληρικών προς τις Αποφάσεις Αυτής της Συνεδρίας της 20ής Απριλίου 2021, ως προς την λει­τουρ­γί­α των Ι­ε­ρών Να­ών και εξέφρασε την πικρία και αποδοκιμασία Της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις.

Γι’ αυτό και μετά πολλής θλίψεως απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών Αυτής σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τις οποίες οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Μετά λύπης ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διεπίστωσε, και συναπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, ότι ιδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και μέσω νεωτέρου κειμένου του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καταφέρεται εναντίον των Αποφάσεων Αυτής, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δυσκόλων και εκτάκτων αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτοαπομονώνεται και θέτει εαυτόν μακράν της συλλογικής προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία στο σύνολό Της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μωρό της 20χρονης Καρολίνας στην αγκαλιά του αστυνομικού μετά τη δολοφονία

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Αύριο "βγαίνει" στη διαβούλευση