Κρήτη

Κρήτη: "Φουντώνει" η ανεργία και αδήλωτη εργασία - Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας του Π.Κ

Προβληματισμός για την ανεργία

Απαισιοδοξία για την αγορά εργασίας στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το μέλλον των επιχειρήσεων δείχνουν τα στοιχεία των δύο ερευνών που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης υπό τον καθηγητή κ.Νίκο Παπαδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Τα στοιχεία αυτά που θα παρουσιαστούν επίσημα στις 6 Απριλίου μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες αυτές, προκαλούν σοκ και καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε η πανδημία σε μια αγορά που δεν είχε προλάβει να ανακάμψει από τη δεκαετή οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης η πανδημία έχει επιφέρει σοβαρές συνέπειες και στο βιωτικό επίπεδο κυρίως των εργαζομένων που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί αφενός από την επισφαλή εργασία και αφετέρου από την πληρωμή αυτής που έχει φτωχοποιήσει τους εργαζόμενους.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται σύμφωνα με την έρευνα στις 3 πρώτες χώρες της Ε.Ε με τα υψηλότερα ποσοστά υποτονικότητας στην εργασία με υψηλότατο ποσοστό ανεργίας και των εργαζομένων που έχασαν την εργασία τους το ποσοστό των οποίων ανέρχεται σε 14%.

Κυρίως πλήττονται σύμφωνα με την έρευνα χαμηλόμισθοι,εποχιακοί εργαζόμενοι και άλλοι κλάδοι.

Στην Κρήτη που ζει κυρίως από τον τουρισμό υπάρχει μια έκρηξη της ανεργίας με μια μεγάλη μεταβολή των ποσοστών σε σχέση με το 2019 που φτάνει το 19% ενώ σε ποσοστό 60,8% υπάρχει μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.

Και για επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους όμως τα στοιχεία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία καθώς καταγράφεται μείωση τζίρου ενώ το 70% των επιχειρήσεων παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.

Επίσης καταγράφεται αύξηση της αδήλωτης εργασίας, της μερικής εργασίας και ο κίνδυνος της περαιτέρω φτωχοποίησης του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αγώνας επιβίωσης για τους εκπαιδευτές οδήγησης και τις οικογένειές τους

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Κούλουμα σε πάρκα και πλατείες αλλά... για λίγους

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαγγέλης Καρκανάκης: Διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο "τιμόνι" της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Βαγγελης Καρκανακης

Με τον ...αέρα της εμπειρίας και με την αποδοχή που έχει η προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο Βαγγέλης Καρκανάκης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Μάλιστα, την προηγούμενη περίοδο ο ίδιος και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είχαν καταφέρει να συσπειρώσουν τα μέλη της ΝΟΔΕ γύρω από το τοπικό καθοδηγητικό όργανο, απόδειξη η διεύρυνση των εγγεγραμμένων μελών που φτάνουν στα 6.200.

Στα θετικά της θητείας του το "άνοιγμα" προς την ενδοχώρα με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που σίγουρα είχαν θετικό αντίκτυπο στα "γαλάζια" στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το μήνυμα του Στράτου Μαγκουσάκη

Ηράκλειο - Νέα Δημοκρατία: Έτσι θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER