Ελλάδα

Αποφυλακίζονται όσοι έχουν υπόλοιπο ποινής 1 χρόνο - Ποιοι εξαιρούνται

Φυλακή

Στην αποσυμφόρηση των φυλακών για "ελαφροποινίτες", υπερήλικες αλλά και όσους έχουν λίγο χρόνο (12 μήνες) για την αποφυλάκισή τους λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τον συνωστισμό εξαιτίας του φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχωρεί η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση  του ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Στάθης.

Η ΠΝΠ δεν έχει ακόμα υπογραφεί και είναι προς έγκριση.

Εξαιρούνται όσοι έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, και όσοι συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ελλάδα

"Eλ. Βενιζέλος": Κάτω από το μισό η επιβατική κίνηση

ελευθέριος βενιζέλος

Κάτω από το ήμισυ υποχώρησε η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος για το πρώτο πεντάμηνο του 2020, αγγίζοντας τα 3,6 εκατ. επιβάτες φέτος από το 8,6 εκατ. το διάστημα Ιανουαρίου- Μαϊου του 2019.

Ο Μάιος ήταν ο δεύτερος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αεροπορικές πτήσεις λόγω της πανδημίας COVID19 και των επιπτώσεών της στο αεροπορικό ταξίδι. Ως αποτέλεσμα, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ήταν κατά 96,3% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με μόλις 84.000 επιβάτες περίπου.

Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 91,7% και 98,4% αντίστοιχα: Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι από το 1,58 εκατ. επιβάτες του Μαϊου του 2019, ο αντίστοιχος αριθμός φέτος ήταν λίγο πάνω από τις 25.700 όσον αφορά την κίνηση εξωτερικού (κυρίως επαναπατρισμούς), ενώ στην κίνηση εσωτερικού από τις 701 χιλ. σχεδόν του περυσινού Μαϊου φέτος το νούμερο μόλις ξεπέρασε τις 58 χιλιάδες.

Ελάχιστα υψηλότερα επίπεδα παρουσίασε η κίνηση εσωτερικού κατά το δεύτερο μισό του μήνα, λόγω της σταδιακής απελευθέρωσης των μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας. Ο χειρότερος μήνας για το αεροδρόμιο ήταν ο Απρίλιος, όπου η πτώση της συνολικής κίνησης λόγω της καθήλωσης των αεροσκαφών άγγιξε το 99%, με μόλις 22.723 επιβάτες από τα σχεδόν 2 εκατ. του Απριλίου του 2019.

Συνολικά κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 58,5% σε σχέση με το 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου. Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 58,9% φθάνοντας τα 2,45 εκατ. επιβάτες, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 57,7% στο 1,13 εκατ. επιβάτες.

Ως προς τις πτήσεις, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2020 ανήλθε σε 41.759, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 46,3% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 43,3% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 48,4%.

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με σταδιακή αύξηση των πτήσεων, ξεκινώντας αρχικά από το εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, κυρίως από τις 15 Ιουνίου και μετά, ημερομηνία κατά την οποία οι αεροπορικές αναπροσαρμόζουν το πτητικό τους πρόγραμμα προσθέτοντας περισσότερες πτήσεις με πόλεις του εξωτερικού.