Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

To 2019 θα εκδοθούν οι νέες ταυτότητες

Image
ταυτότητα
 clock 09:44 | 13/02/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Μέσα στο 2019 αναμένεται να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες με αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας,
ύστερα από τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου από το υπουργείο Εσωτερικών

Οι δύο αρμόδιες επιτροπές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την κατάρτιση των χαρακτηριστικών στις νέες ταυτότητες ολοκλήρωσαν από το περασμένο καλοκαίρι το έργο τους. Η μία ασχολήθηκε με τις τεχνικές προδιαγραφές και η άλλη με την κατάρτιση σχεδίου νόμου.

Tο κόστος το οποίο υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, είναι το κυριότερο πρόβλημα που καθυστερεί την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, καθώς οι ομάδες τεχνικών που είχαν αναλάβει το ζήτημα των τεχνικών χαρακτηριστικών και το νέο νομοθετικό καθεστώς έχουν ολοκληρώσει το έργο τους από το καλοκαίρι.  

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα χρειαστούν 15 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται όμως να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 και μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες. Το κόστος των παραβόλων ανά πολίτη για τις νέες ταυτότητες δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 10 ευρώ.  

Οι νέες ταυτότητες που θα έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα με αυτά του διαβατηρίου φέρεται να έχουν ικανοποιήσει και την αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης, κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε τη χώρα μας στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης μετανάστευσης. Έτσι να αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με τη visa, κάτι που είχαν αφήσει να διαφανείς το παρελθόν οι αμερικανοί, ως μέσο πίεσης. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis