Ελλάδα

Οικονομία

Κορκίδης: Η κατάσταση για την ελληνική οικονομία δεν είναι καλή

βασιλης κορκιδης

"Για πολλοστή φορά η κατάσταση για την ελληνική οικονομία "is not good" ενώ και πάλι η επιλογή που έχουμε είναι "take it or leave it"..." σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα.Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει: "...

Οι εκθέσεις των Τόμσεν -Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, θα συνοδευτούν με επίσημες ανακοινώσεις για την ελληνική οικονομία και τις απαιτήσεις του Ταμείου για πλεόνασμα και χρέος, χωρίς όμως εκπλήξεις, αφού οι θέσεις του είναι ήδη γνωστές. Θέλει δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου από τον Ιανουάριο του 2018. Ζητά ενεργοποίηση του "κόφτη" για τη περικοπή κύριων συντάξεων, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του 2019 και συζητά το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν παράλληλα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ώστε να καμφθούν τυχόν αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με ευρωπαίους πολιτικούς και τεχνοκράτες δεν αποκλείεται η παράταση των διαπραγματεύσεων να διαρκέσει έως και τον Απρίλιο. Αντίθετα, στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι μετά την έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο της έκθεσης του άρθρου 4, του καταστατικού του ΔΝΤ, ουσιαστικά ανοίγει ο "μονόδρομος" για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Ελλάδα

Πέθανε ο 27χρονος που πυροβολήθηκε...

Μάριο

Ενα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί στη νεολαία, παλιός μαθητής του 5ου Λυκείου με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και πολλούς φίλους είναι ο 27χρονος που έπεσε νεκρός στον κόμβο Κουρτέση στην Πάτρα μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι από τον επίσης Αλβανικής καταγωγής.

Όπως αναφέρει το tempo24news πρόκειται για τον Μάριο Μετάι, ο οποίος εργαζόταν στον χώρο της εστίασης, αγαπούσε τον αθλητισμό, ενώ και ο αδελφός του εργάζεται σε γνωστό κατάστημα της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο νεαρός ήταν κλινικά νεκρός από το απόγευμα. Επίσημη ώρα θανάτου του είναι η 23.05 την Δευτέρα. Δυστυχώς ο τσακωμός και το επεισόδιο είχαν θλιβερή κατάληξη.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Προσπάθησε να ξεγελάσει το ΤΑΕ ... αλλά δεν τα κατάφερε

Κρήτη: Τραγικός θάνατος για νεαρό άνδρα στο λιόφυτο

Ηράκλειο: Μια... λεμονιά φέρνει νεύρα και καβγάδες (φωτογραφίες)