Ελλάδα

Κρήτη

Αγροτικά

Ενδιαφέρει τους αγρότες που είναι στα μπλόκα

Οροπεδιο μπλοκο

Υπό όρους θα παραγράφονται τα πλημελλήματα παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τυχόν έχουν εκτελεστεί έως τώρα από τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, σύμφωνα με ρύθμιση που θα εισαγάγει η κυβέρνηση. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών. 
Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. 
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ενισχύεται με 4 νέες κλίνες ΜΕΘ

κλινες μεθ

Με 4 νέες κλίνες και τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύεται η ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κλινών από 11 σε 15.

Την είδηση έκανε γνωστή στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης και όπως εξήγησε, πρόκειται για 4 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι κλίνες έχουν ήδη φτάσει και αυτό που απομένει είναι εγκατασταθεί και ο συναφής εξοπλισμός ούτως ώστε να τεθούν σε λειτουργία, κατί που αναμένεται να γίνει από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Αναγκαία για τη λειτουργία των μηχανημάτων των νέων κλινών ΜΕΘ, όπως είπε ο κος Κιούλπαλης, κρίνεται η εξοικείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ως προς τη χρήση τους.

Μετά την πρόσληψη δύο επιπλέον γιατρών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και με το ήδη υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό, ο Διευθυντής της Μονάδας, εξήγησε ότι καλύπτεται η δυνατότητα λειτουργίας τους, αν και τα πράγματα όπως επεσήμανε θα ήταν πολύ καλύτερα εαν η 7η ΥΠΕ είχε προβεί και σε προσλήψεις εξειδικευμένου πρσωπικού προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα

Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη για κολχικίνη: Να μην χρησιμοποιείται αλόγιστα

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αυτοί είναι οι 15 γιατροί που παραιτήθηκαν

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου