Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης.
Ο κ. Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, κατηγορούμενος για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.
Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.
Το χρονικό της "επιστροφής"
Με αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών προσγειώθηκε στις 09.05 στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.
Προσερχόμενος στη Γενική Ασφάλεια ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε: «Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Σύμφωνα με ελληνικές δικαστικές αρχές ο κ. Φιλιππίδης απελάθηκε από την Τουρκία, ενώ αντίστοιχη πληροφορία δημοσίευαν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη πάντως υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές τη νύχτα. "Υλοποιούμε ό,τι είχαμε πει, μόλις αφέθηκε ελεύθερος άμεσα επιστρέφει στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση των ελληνικών αρχών".
Ο Α. Φιλιππίδης βρισκόταν μέχρι το βράδυ στο τμήμα αλλοδαπών της Κωνσταντινούπολης και σύμφωνα με τον δικηγόρο του αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να ακυρώσει το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα οποία είχε υπογράψει ο ίδιος.
Κι ενώ είχε εκδοθεί δεύτερο ένταλμα σε βάρος του, κάτι που θα μπορούσε να παρατείνει την παραμονή του εκεί, ο Α. Φιλιππίδης φέρεται σύμφωνα με τον συνήγορο του να επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το αεροπλάνο.