Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμονή στο ευρώ "ψηφίζουν" 8 στους 10 'Ελληνες

eurw.jpg
 clock 12:05 | 21/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα πρώτα σημάδια ανησυχίας για το μέλλον έκαναν την εμφάνιση τους στη νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά", όπου 6 στους 10 δηλώνουν ανήσυχοι.

Στο 56% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην ίδια ερώτηση το προηγούμενο μήνυμα θετική απάντηση έδωσε 69% ενώ προεκλογικά το ποσοστό ήταν στο 24%. Ο διαχρονικός δείκτης για την «κατεύθυνση των πραγμάτων» στη χώρα παραμένει σαφέστατα θετικός, αλλά η απώλεια 13 ποσοστιαίων μονάδων σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι σημαντική. Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι η κάμψη αυτή είναι απολύτως αναμενόμενη, με την έννοια ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταγραφεί ερευνητικά τέτοιο κλίμα αισιοδοξίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πρέπει να ερμηνευθεί και η κάμψη των θετικών αξιολογήσεων για την κυβέρνηση (από το 76% στο 62%) και για τον Πρωθυπουργό (από το 81% στο 72%). Πρόκειται αφενός για μία εύλογη υποχώρηση των πρωτοφανών ποσοστών αποδοχής που καταγράφονταν τις πρώτες μετεκλογικές εβδομάδες, αλλά και παράλληλα για μία αυξανόμενη ανησυχία για την οικονομική στασιμότητα και την ανασφάλεια, σε συνδυασμό με την παράταση των διαπραγματεύσεων με την ευρωζώνη και την αδυναμία εξεύρεσης μίας κοινά αποδεκτής λύσης.

Η αποδοχή του ευρώ όχι μόνο παραμένει πλειοψηφική, αλλά και ξεπερνά πλέον το 80% (με 84%) έναντι ποσοστού μόλις 13% που επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis