Αθλητικά

Προς δημοπράτηση το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου

pagkritio.jpg

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο κατασκευής του νέο στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο, καθώς την ερχόμενη Τρίτη, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου θα εισαχθούν προς ψήφιση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς «το έργο πήρε γρήγορα τον δρόμο του παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο που αφορά το Παγκρήτιο Στάδιο».

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι οι πέντε μήνες μετά τη δημοπράτηση ενώ αμέσως μετά σειρά θα πάρει και η ενεργειακή αναβάθμιση του σταδίου προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.

Αθλητικά

Νάπολι: Ονόμασε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» το «Σαν Πάολο»

maradoa.jpg

Στη μνήμη του ποδοσφαιριστή που άλλαξε την ιστορία της ομάδας και της πόλης γενικότερα, το «Σαν Πάολο» μετονομάστηκε και επισήμως σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Με αυτό τον τρόπο η Νάπολι αποφάσισε να τιμήσει τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο  Μαραντόνα ,ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από 9 ημέρες από ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας στην θλίψη τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ύστερα από ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή (4/12), η φυσική έδρα των «παρτενοπέϊ» θα ονομάζεται στο εξής «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Το ψήφισμα, το οποίο έθεσε στη διαδικασία ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι ντε Ματζίστρις και η σύμβουλος για την τοπωνυμία Αλεσάντρα Κλεμέντε, υπογράφηκε από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου στη διάρκεια της συνεδρίασης στο "Palazzo San Giacomo".