Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Τζώρτζογλου: "Ο Εργοτέλης πρέπει να ξεκινήσει από την Γ Εθνική"

nikos-tzortzogloy-stin-gs-tis-epo-6-7-14-1-640x420.jpg

O πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου σε συνέντευξη του στην ΚΡΗΤΗ TV τη Δευτέρα μίλησε για την επόμενη μέρα του συλλόγου και όχι μόνο. Ο έμπειρος παράγοντας αναφέρθηκε στην αγάπη του για τον Εργοτέλη, τις σχέσεις του με τον Απόστολο Παπουτσάκη, αλλά και την πρόταση που είχε κάνει το 2012 για υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική λόγω των χρεών.
Το όνομά του έχει εμπλακεί τις τελευταίες μέρες στην επόμενη μέρα του Εργοτέλη, με τον ίδιο να υποστηρίζει: «Είναι πολύ τιμητικό που επώνυμοι Εργοτελίτες με πλησίασαν να είμαι παρών. Η ιδιότητά μου ως πρόεδρος της ΕΠΣΗ δεν μου επιτρέπει να έχω διοικητική θέση. Η αγάπη για τον Εργοτέλη κι εμένα και της οικογένειάς μου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι άνθρωποι που είναι σήμερα στον Ερασιτέχνη είναι πολύ αξιόλογοι με τεράστια προσφορά στον Εργοτέλη. Θα μπορούσαμε όλοι μαζί να στηρίξουμε το σύλλογο. Να γίνει μια πανεργοτελίτικη πανστρατιά για να ξανακάνουμε Εργοτέλη υπερήφανο και αξιοπρεπή. Γιατί αυτά που είδαμε τα τελευταία χρόνια δεν ήταν αξιοπρεπή. Μια ελάχιστη μερίδα ανθρώπων σε ποιότητα και ποιότητα, που δεν είναι Εργοτελίτες, δημιούργησαν θέμα για το πρόσωπό μου», ενώ για τη συνέχεια του Εργοτέλη είπε: «Με το νέο ΚΑΠ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το που θα πάει ο Εργοτέλης. Ιστορικά δεν μπορούμε να μιλάμε ότι ο Εργοτέλης θα ξεκινήσει από τους Νέους, που είναι μια ομάδα που ξεκίνησε από τον ΑΟ Μπεντεβή. Αυτό δεν ταιριάζει στην ιστορία του Εργοτέλη. Αν υπάρχουν μεγάλα χρέη θα πρέπει ο σύλλογος να τα υποστεί, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία. Ο Εργοτέλης θα πρέπει να πάει στην Γ' Εθνική γιατί ίσως δεν θα ισχύσει η μεταφορά χρεών από τις ΠΑΕ στα ερασιτεχνικά σωματεία».
Ο Νίκος Τζώρτζογλου υπερασπίστηκε το Δημήτρη Παπουτσάκη, ότι ανέλαβε μία ομάδα με ένα δυσβάσταχτο χρέος: «Ο Δημήτρης Παπουτσάκης κληρονόμησε ένα τεράστιο χρέος που πιθανόν να μην ήθελε. Όταν πέθανε ο Απόστολος Παπουτσάκης, το χρέος της ΠΑΕ ήταν 6-7 εκατομμύρια. Μου είχε γίνει πρόταση το 2012 να αναμειχθώ με την ΠΑΕ και όταν είδα τα χαρτιά είπα ότι αφού έχει παραιτηθεί ο Δ. Παπουτσάκης, δεν μπορώ να αναλάβω εγώ αυτά τα χρέη. Τότε πρότεινα ότι από τη στιγμή που έχει παραιτηθεί ο Δημήτρης Παπουτσάκης και εγώ δεν μπορώ να αναλάβει τα χρέη, έχοντας από την πλευρά μου παραδώσει την ομάδα πεντακάθαρη, έπρεπε ο Εργοτέλη να πάει στην Γ' ή στην Δ' Εθνική. Και γι' αυτό κατηγορήθηκα».
Στη Γενική Συνέλευση γιατί στήριξε Παπουτσάκη: «Το 2012 όταν υποστήριξα να πέσει η ομάδα για να καθαρίσει από τα χρέη, δεν υπήρχε ο Δημήτρης Παπουτσάκης. Ενώ πέρυσι το καλοκαίρι, ως ιδιοκτήτης της ομάδας ήρθε και με βρήκε, μου είπε τα σχέδιά του και ότι θέλει με τη δική μου συμπαράσταση να βγάλει την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Άλλο το 2012 που δεν υπήρχε κανένας και άλλο το 2015 που παρουσίασε ένα πλάνο. Αποδείχτηκε ότι ήμουν λάθος που πείστηκα. Αλλά ο Δημήτρης Παπουτσάκης πιστεύω ότι δεν είχε δόλο αλλά αποδείχθηκε ότι κάποιοι που του είχαν υποσχεθεί βοήθειες, δεν έγινε. Δεν μπορούμε να τον καταδικάζουμε».
Τι έγινε όταν παρέδωσε την ομάδα στον αείμνηστο Απόστολο Παπουτσάκη: «Όταν παρέλαβε από εμένα ο Απόστολος Παπουτσάκης, το χρέος ήταν δύο μισθοί. Ήταν μία συνεπέστατη ομάδα ενώ από το 2008 που πήρε την ομάδα μέχρι το 2012 μπήκαν πάνω από 4 εκατομμύρια από μεταγραφές (Κουτσιανικούλης, Κοιλιάρας, Γραμμόζης κ.α.), πέρα από τα εγγυημένα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες. Μάλιστα, αποδείχτηκε ότι κάποια χρήματα που είχα δώσει ως βοήθεια, τελικά χρεώθηκαν σε εμένα. Ο Απόστολος Παπουτσάκης είχε αγάπη για τον Εργοτέλη αλλά δεν είχε εμπειρία. Επίσης κάποιοι άνθρωποι που εμπιστεύτηκε από απειρία δεν τον καθοδήγησαν σωστά».
Γιατί έδωσαν τις μετοχές: «Το έκανα γιατί έβλεπα ότι η φιλοσοφία η δική μου ως παράγοντας δε συμβάδιζε με τις υψηλές απαιτήσεις του Εργοτέλη. Δεν μπορούσα λόγω οικονομικών δυνατοτήτων δικών μου να πάω πιο ψηλά την ομάδα. Τότε υπήρχε ο Απόστολος Παπουτσάκης που ήταν σπουδαίος επιχειρηματίας. Οι χαϊδευτές αυτιών όπως τους λέω, η αυλή, δημιούργησαν το πρόβλημα μεταξύ εμού και του αείμνηστου Απόστολου. Η ιστορία λέει ότι πήρε μια ομάδα που είχε μεράκι να την οδηγήσει και τελικά την άφησε με 6 εκατ. χρέη και τη διέλυσε».
Για το τι σημαίνει γι' αυτόν ο Εργοτέλης: «Ούτε ποτέ είχα, ούτε θέλω ηγετική θέση στον Εργοτέλη. Αυτοί που δημιούργησαν το θέμα μεταξύ εμένα και του Εργοτέλη ήταν υπάλληλοί μου. Το τι σημαίνει ο Εργοτέλης για εμένα το ξέρει η ψυχή μου και το αποδεικνύουν τα έργα μου. Ο Εργοτέλης δεν θα πεθάνει ποτέ και είναι αιτία αυτό το Αθλητικό Κέντρο στο Μαρτινέγκο. Δεκάδες παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες γεννήθηκαν σε αυτό το Κέντρο, το οποίοι κάποιοι άνθρωποι το έφτιαξαν και οι περισσότεροι είναι σήμερα εκτός Εργοτέλη. Στη Γενική Συνέλευση θα πούμε περισσότερα πράγματα. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου ότι έκανα καλό στον Εργοτέλη».
Για τον ΟΦΗ: «Ότι καλύτερο η πρόσληψη Νιόπλια στον ΟΦΗ με συνεργάτη τον Θανάση Κολιτσιδάκη. O ΟΦΗ με αυτούς τους επιφανείς παράγοντες, απέκτησε αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η ομάδα είναι κοντά στο να πετύχει τον αγωνιστικό στόχο».
Για ΕΠΟ: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που διαβάζουμε ότι ο Νίκος Τζώρτζογλου θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΠΟ. Δε με ενδιαφέρει όμως μια τέτοια προοπτική. Είμαι ευχαριστημένος ως πρόεδρος στην ΕΠΣΗ. Η ΕΠΣΗ δεν ανήκει σε καμία παράταξη, ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου».
Για Κουκουλάκη: «Υπήρξε μεγάλη πίεση από την ΕΠΣΗ προς την ΕΠΟ αλλά δυστυχώς ο κορυφαίος για μένα διαιτητής στην Ελλάδα, δεν έτυχε της συμπεριφοράς που έπρεπε. Είμαστε υπερήφανοι που ο Μιχάλης Κουκουλάκης είναι διαιτητής στην Ένωση μας. Το μέλλον της διαιτησίας στο Ηράκλειο είναι λαμπρό και θα πάρει αυτό που του αξίζει στο κομμάτι της διαιτησίας».

Αθλητικά

Super league: Πρώτο βαθμό ο Απόλλωνας-Πήρε... φόρα ο Άρης(vid-βαθμολογία)

atromitosaris.jpg

Στο 0-0 έμειναν ο Απόλλων Σμύρνης και ο Ιωνικός στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα ματς που θα... ξεχαστεί μάλλον γρήγορα, αφήνοντας μοναδικό «σουβενίρ» στις δύο ομάδες από έναν βαθμό. 

Για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ιωνικός έφτασε του 5 βαθμούς και εδραίωσε την παρουσία του στα μεσαία «στρώματα» της βαθμολογίας.

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Τσιλούλης, Μπαξεβανίδης - Τουράμ, Καμπράλ
Αποβολές: Τσιλούλης (84’, 2η κίτρινη)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Kότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκεζ, Μπρούνο Άλβες, Φατιόν, Σλίβκα (79’ Λα Πάρα), Κάστρο, Τσιλούλης, Σαχλί (46’ Παμλίδης), Ντάουντα (72’ Ν. Ιωαννίδης).

IΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (61’ λ. τρ. Κωνσταντινίδης),  Σάντσες, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Καμπράλ (64’ Μάναλης), Ρομαό, Ματσούκας (87’ Ματσούκας), Άοσμαν (65’ Κάνιας), Ντάλσιο, Τουράμ.

Πήρε... φόρα ο Άρης

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σημείωσε ο Άρης που, επικράτησε 3-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ντάνιελ Μαντσίνι (10’), Μπρούνο Γκάμα (60’) και Ματέο Γκαρσία (65’) τα γκολ των Θεσσαλονικέων, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς (45’+3’) για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου που... δε χάρηκε στο ντεμπούτο του.  

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
Κίτρινες: Καστελάνο, Κουλούρης, Κωτσόπουλος - Μαντσίνι.  
 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστελάνο, Ντένιτς, Στρούγγης (86’ Πισάνο), Καρτάλης (61’ Νάτσος), Σάλομον, Μουνίθ (74’ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς (86’ Μπεντινέλι), Κουλούρης. 
ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο (46’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγιέ (85’ Ματίγια), Μαντσίνι (26’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (85’ Άλι), Γκάμα (63’ Χαΐροβιτς). 

Αναλυτικά το προφίλ της 4ης αγωνιστικής:

Κυριακή (26/9)

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός      0-2

(7' Τικίνιο, 23' A. Καμαρά)

Παναθηναϊκός - Βόλος                      5-1

(3’, 69’, Καρλίτος, 4' Ιωαννίδης, 33' Χατζηγιοβάννης, 45+1' Βιτάλ, - 58' Γκιουλέν)

Λαμία - Παναιτωλικός                         2-2

(9' Mαζουλουξής, 66' Νούνιες - 30' Ντουάρτε, 90' Βαρόνε)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ                                        2-0

(42' Μπίσεσβαρ - 79' πεν. Κούρτιτς)

Δευτέρα (27/9)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ                          1-1

(22’ Μιλιντσεάνου - 9’ πέν. Νέιρα)

Απόλλων Σμύρνης - Ιωνικός          0-0

Ατρόμητος - Άρης                          1-3

(45+3' Σπιριντόνοβιτς - 10' Μαντσίνι, 60' πεν. Γκάμα, 65' Γκαρσία)

Η βαθμολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νιόπλιας: "Μου άρεσε η αντίδρασή μας στο τέλος..."(vid)

Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1: Αήττητος για 11 μάτς-Ικανοποίηση για την 4η σερί ισοπαλία(vid)

ESPA BANNER