Υγεία

Νοσοκόμα δείχνει το λάθος που κάνουμε στο σούπερ μάρκετ με τα γάντια (βίντεο)

μικροβια

Η Μόλι Λίξεϊ έδειξε το λάθος που κάνει πολύς κόσμος που ψωνίζει με γάντια στο σούπερ μάρκετ.

Χρησιμοποιώντας μπογιά και φορώντας γάντια, η Μόλι λέει πως «παίρνω το χαρτί τουαλέτας και το βάζω μέσα στο καρότσι μου, όπως βλέπετε έχω τα μικρόβια στα χέρια μου από το χαρτί τουαλέτας. Συνεχίζω να αγγίζω τα πάντα. Με τρώει η μύτη μου. Ξύνω τη μύτη μου. Τώρα χτυπάει το τηλέφωνό μου. Είναι η μητέρα μου. Δείτε εδώ είμαι όλο μικρόβια» λέει ενώ στο πρόσωπο και τα χέρια της έχει μπογιά.

Στη συνέχεια αναφέρει πως «τώρα έχετε βγάλει τα γάντια, τα χέρια σας είναι καθαρά. Είστε στο αυτοκίνητο. Είστε ασφαλείς, εντάξει; Αλλά τότε το κινητό σας χτυπά ξανά. Εμπρός, εμπρός» και στη συνέχεια σηκώνει το κινητό της με αποτέλεσμα να γεμίσουν μικρόβια τα χέρια της.

«Αυτό λέγεται διασταυρούμενη μόλυνση. Δεν έχει νόημα να φοράτε γάντια αν δεν πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε κάτι», καταλήγει στο μήνυμά της.

 

 

Κόσμος

Ισπανία-κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος μετά από 3 ημέρες -Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Ισπανία

Τον πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό μετά από τρεις ημέρες χωρίς κανένα θύμα κατέγραψε σήμερα η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι νεκροί από την πανδημία ανέρχονται πλέον στους 27.128.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 219 νέα κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει τα 240.326, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου.